Published On: mie, Iun 23rd, 2010

Managerul public al Prefecturii Braila este ascuns intr-un birou, langa WC

Share This
Tags

* “indiferent ce idei bune as avea eu, ca de-asta m-au trimis, nu pot!”, a spus Ionas * el a cerut reporterilor nostri sa nu-i publicam fotografia de pe site-ul oficial, pentru ca arata “oribil”, dupa ce l-a tuns nevasta

Prefectul Dumitru Popa nu se dezminte si, pe ultima suta de metri a mandatului sau, face proba secretomaniei sale. Dupa ce a ascuns-o cu ardoare pe secretara de cabinet, Daniela Anatolia Vasioiu, un alt personaj este ferit de ochii publicului. Ionas George Horatiu are o functie importanta in cadrul Prefecturii Braila, el fiind angajat aici inca din decembrie anul trecut. Castiga 26 de milioane de lei vechi pe luna si isi face veacul intr-un birou ascuns sub scara care duce la biroul prefectului, chiar langa un WC. Cine este acest personaj?
Ionas George Horatiu, 31 ani, este managerul public al Prefecturii Braila. Despre sine, Ionas sustine ca are spirit de echipa dezvoltat timp de 2 ani in cadrul DGASPC Bihor, cand a facut parte dintr-o echipa care a coordonat si implementat proiectul „18 +”, proiect ce si-a propus integrarea socio-profesionala a tinerilor cu dizabilitati proveniti din centre si pentru care a fost rasplatiti in anul 2007 cu premiul „Best Practices in Social Assistance”. De asemenea, se lauda cu bursele obtinute in alte tari decat tara de bastina ( Franta – Strasbourg 2006,  Anglia – East Grinstead 2008- 2009), care i-au permis sa cunoasca si sa asimileze noi culturi. Nu in ultimul rand, managerul public al Prefecturii Braila sustine ca poseda o gandire analitica si abilitati manageriale, cat si o “enorma capacitate empatica si comprehensiva”.
Managerul politic al Prefecturii Braila este absolvent al Universitatii din Oradea (Octombrie 1999 – Iulie 2003); Filosofie; Estetica Romantismului German; Nota Finala 9,57; Limba de Studiu Romana si masterand in Filosofie – Romantismul German la Universitatea „Babes-Bolyai” (Octombrie 2003 – Octombrie 2004). Pana sa ajunga intr-un birou de langa un WC al Prefecturii Braila, Ionas Horatiu a mai fost inspector Asistent Treapa I – Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului; (Octombrie 2005 – Aprilie 2008) si Profesor Filosofie, Psihologie – Liceul „Vasile Voiculescu”; (Septembrie 2003 – Septembrie 2005).
Intrebat care este rolul sau in Prefectura Braila, Ionas a spus: “Managerii publici sunt o rasa destul de ciudata in peisajul admnistratiei publice, noi fiind finantati de UE. Ne ocupam de modernizarea administratiei publice. Acesta este pilonul principal si ne axam pe managemetul posturilor si pe controlul intern. Mie mi s-a repartizat intocmirea, nu neaparat la nivel de audit, pentru ca eu nu am dreptul sa fac asta, a unui audit al tuturor obiectivelor pe care si le propune fiecare serviciu din cadrul institutiei. Plus, colaboram si lucram foarte mult pe fonduri europene. Stiti foarte bine ca, de exemplu, deconcentratele sau prefectura, care pana la urma este minister, lucreaza pe fonduri europene. Noi nu avem cu ce, deci, indiferent ce idei bune as avea eu, ca de-asta m-au trimis, nu pot!”
Ascuns de priviri indiscrete si “tinut la secret” de prefectul Dumitru Popa, managerul Prefecturii nu si-a ascuns mahnirea ca se afla departe de casa si de familie. “Chiar mi-ar facea bine putina reclama, dupa ce am indurat. Pai, ce-am indurat? M-am intors din Anglia, m-au tinut sapte luni acasa si pe urma m-am trezit plasat intr-un colt al tarii, fara nici un fel de legatura cu orasul de bastina! Eu sunt casatorit, familia mea este acasa! Sotia mea este ziarista, nu are sorti de izbanda aici, la Braila”, a afirmat cu tristete in glas Horatiu. In finalul discutiei cu reporterii nostri, el a cerut sa nu-i fie publicata fotografia de pe site-ul oficial al programului care l-a adus in aceasta functie: “Sa nu puneti fotografia asta. E oribila. M-a tuns nevasta-mea!” (Anamaria GALER, Alex ZAVOIU, Catalin IORDACHE)

Comentarii

comentariu

About the Author

-