Published On: vin, Iun 25th, 2010

Lansare de carte, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

Share This
Tags

* brailenilor le-a fost prezentat in aceasta dupa-amiaza volumul “Opera lui Traian” de Ramon de Basterra

Astazi, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” a gazduit lansarea volumului “Opera lui Traian” de Ramon de Basterra, in traducerea profesorului universitar dr. Carmen Bulzan, sociolog de profesie.  Cartea, aparuta la editura “Mica Valahie”, are o semnificatie aparte, in contextul in care este prima scrisa in limba spaniola, despre Romania, iar traducatoarea a tinut  sa faca lansarea la Braila din doua motive: unul a fost ca “brailenii sunt preocupati de lectura si interesati de noutatile din domeniul culturii” si cel de-al doilea, ca in acest oras a inceput sa scrie.

“Pentru romanul preocupat de destinul poporului sau, de perceptia imaginii sale in lumea de azi, de aspiratia pentru a-i fi recunoscuta identitatea, este fireasca acea cautare a unor elemente de identitate  care sa ofere argumentele credibile si indubitabile ale apartenentei sale la Europa”- este unul dintre motivele pentru care Bulzan s-a aplecat asupra acestei carti si a dorit sa o ofere romanilor, intr-o traducere de exceptie. Ea a declarat ca a fost o munca asidua, pe care a facut-o insa cu placere, dat fiind ca textul a fost unul fascinant.

Traducatoarea a fost prezentata publicului de catre directorul Bibliotecii Judetene, Dragos Neagu. Autoare a mai multor lucrari de sociologie, de educatie, monografii, manuale scolare si traduceri, dar si dascal de vocatie, Carmen Bulzan a participat la mai multe simpozioane de formare pe problema drepturilor omului, organizate de Consiliul Europei.  Una dintre lucrari, Educatia pentru drepturile omului, la care Carmen Bulzan este coautor, a fost premiata de Institutul Roman pentru Drepturile Omului in 2001, in urma participarii la editia a II-a a Concursului National de Creativitate Didactica in domeniul materialelor auxiliare destinate educatiei pentru drepturile omului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-