Published On: mar, Iun 22nd, 2010

Gheorghe Chiru candideaza la sefia PDL Braila

Share This
Tags

*el spune ca nu candideaza impotriva lui Dumitriu, cu care nu are nimic personal, ci impotriva lui Badalan si Balcan

Democrat-liberalul Gheorghe Chiru a decis sa  candideze pentru functia de presedinte al organizatiei judetene PDL, in care, deocamdata, singurul contracandidat anuntat este Constantin Dumitriu. Chiru ne-a declarat ca nu are nimic personal cu Dumitriu, dar isi va depune aceasta candidatura pentru ca nu vrea ca doi oameni precum Eugen Badalan si Viorel Balcan, pe care-i considera a face parte dintr-o generatie depasita, sa conduca filiala: “Am decis sa candidez la presedintia organizatiei, asta, daca nu ma dau afara intre timp. Eu ma gandesc de ceva timp la aceasta chestiune, dar nu am facut-o publica pana acum, pentru ca nu am vrut sa lansez  informatia inainte de vreme. Vreau sa fie clar, eu nu am nimic cu Dumitriu Constantin, atata timp cat incearca sa faca politica asa cum am discutat cand a venit la Braila, la inceput. Eu m-am opus ca el sa vina presedinte la organizatia PDL Braila, am spus-o public, nu este un secret, dar in conditiile in care a fost instalat, am declarat ca sunt gata sa lucrez langa el, sa colaborez, daca face politica si avem obiective comune. Daca nu face politica, se schimba situatia. Eu sunt nemultumit de Viorel Balcan si de Eugen Badalan, care vrea sa fie cardinalul Richelieu , eminenta cenusie a PDL Braila, dar e o eminenta pacalita.  Cei doi stiu ca pot deveni un pericol pentru ei si de aceea incearca sa ma dea afara din partid. Eu vreau sa facem politica adevarata, nu vreau sa nu ma trezesc in 2012 outsider in politica – nu eu personal, noi, ca partid, nu vreau sa ajungem mana moarta”.

Surse interne din PDL spun ca , de fapt, Chiru  ii banuieste pe cei doi ca l-ar dori indepartat din partid, pentru ca ar fi putea unul dintre candidatii posibili ai PDL Braila, pentru functia de prefect, in locul lui Dumitru Popa. Aceleasi surse sustin ca actuala conducere PDL Braila trage sforile pentru inlocuirea din functie a lui Popa, iar varianta preferata de Balcan ar fi Ion Stefan, desi Gheorghe Chiru considera ca si el indeplineste conditiile legale pentru a deveni reprezentantul Guvernului in teritoriu, din punct de vedere al experientei in administratia publica.

Precizam ca, potrivit legii, pentru a ocupa o functie publica corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, o persoana trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta; cel putin 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice; sa fi absolvit programele de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, ori sa fi exercitat un mandat complet de parlamentar; sa promoveze concursul national pentru intrarea in categoria inaltilor functionari publici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-