Published On: mie, Iun 16th, 2010

Festivalul-concurs “Ion Luca Caragiale” la final

Share This
Tags

* unele trupe de copii au facut eforturi fizice si financiare mari, ca sa ajunga sa evolueze la Braila

Punct final, la festivalul de teatru scolar “Ion Luca Caragiale”, desfasurat in perioada in perioada 12 -15 iunie, la Braila. Sala Mare a teatrului “Maria Filotti” a fost aseara neincapatoare pentru profesori si elevii lor, participanti la cea de-a X-a editie a manifestarii. Concursul a reunit peste 100 de elevi de gimnaziu si liceu din orasele Braila, Navodari, Constanta, Bacau, Busteni, Suceava, Campulung- Moldovenesc, Drobeta-Turnu Severin,Targoviste, Buzau si Busteni.

Micii artisti au jucat in cadrul a 8 sectiuni, printre care: monolog, sceneta, creatie, interpretare individuala, interpretare grup, spectacol. Organizatori, membri ai juriului sau simpli spectatori, cu totii s-au declarat incantati de talentele care au evoluat pe scena si de pasiunea pe care o pun in jocul lor. “Anul acesta, am fost determinati de insistentele celor din tara sa facem o etapa nationala a festivalului, ceea ce a fost un efort enorm pentru noi. Dupa ce am urmarit evolutiile copiilor, pot sa spun ca s-a vazut net diferenta dintre o manifestare de nivel local si una de nivel national. A fost atat de multa daruire si o explozie de tinerete  care ne-au uimit, totul datorat profesionalismului cadrelor didactice. Pot sa spun, cu sinceritate, ca elevii veniti din alte judete au avut prestatii foarte bune, au fost mult mai buni decat cei de la nivelul judetului Braila, iar cei din judet, au fost mult mai buni decat cei din orasul Braila. As sublinia, de asemenea, efortul pe care l-au facut, ca sa vina pe cheltuiala lor, 67 de copii de la Navodari, care au calatorit cu un autocar oferit de Primarie in ziua in care au evoluat in concurs, nu au avut pretentia la cazare, ci s-au intors in aceeasi zi acasa , iar ieri au venit din nou, ca sa-si primeasca premiile. De asemenea, i-as mentiona pe cei 12 copii care au venit de la Turnu Severin, cu autocar inchiriat de ei, cu decor, pregatiti ca un teatru profesionist plecat in turnee. Si copiii din  Falticeni, 12 elevi, au fost extraordinari, au venit cu un spectacol  traditional popular, “Procesul pupezei din Tei”, care a incantat si juriul si competitorii”, ne-a declarat astazi Rodica Antonescu, directorul teatrului.

La finalul competitiei, toti copiii au primit diplome de participare, iar castigatorii fiecarei sectiuni au obtinut cu cate un trofeu de cristal. Coplesiti de emotie, in fata unei sali de teatru arhipline, unii dintre concurentii au izbucnit in plans, la primirea diplomelor. Altii, mai tari, si-au tinut firea si au fost plini de demnitate la ceremonia de premiere. Manifestarea a fost organizata de Teatrul “Maria Filotti”,  Inspectoratul Scolar si Primaria municipiului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-