Published On: mar, Iun 29th, 2010

EXCLUSIVITATE: Senatorul Cibu a demisionat din PNL si s-a inscris in UNPR

Share This
Tags

Senatorul Constantin Sever Cibu face parte de astazi din grupul senatorilor independenti din Parlamentul Romaniei. Parlamentarul brailean nu mai este membru al Partidului National Liberal, el semnand chiar in aceste momente adeziunea la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

In exclusivitate pentru Infobraila, Cibu a dezvaluit unul dintre motivele pentru care a parasit PNL. “Nu ma mai regasesc in acest partid, in conditiile in care am fost tratat cu indiferenta de conducerea acestuia. De altfel, asa sunt tratati mai toti parlamentarii liberali, lucru care ii nemultumeste intr-o foarte mare masura. Nu exista comunicare intre presedinte si parlamentari, iar aceasta s-a vazut, in cazul meu, in dese randuri. Acum cateva minute am semnat adeziunea la UNPR, in prezenta presedintelui Gabriel Oprea, nu a oricui. Mai mult, sunt foarte suparat ca motiunea de cenzura initiata de PSD nu a trecut din cauza a doar catorva voturi, pe care PNL ar fi trebuit sa le aiba, daca exista preocupare din partea conducerii centrale a partidului pentru oprirea plecarii de parlamentari. Nu s-a intamplat asa ceva, ba dimpotriva, am fost tratati cu indiferenta. La fel s-a intamplat si in cazul esecului votarii domnului Melescanu la Curtea Constitutionala, cand iarasi cateva voturi au contat enorm. In conditiile in care lucreaza conducerea PNL cu parlamentarii, in special al modului in care colaboreaza secretarul genaral cu acestia, era evident ca locul meu nu mai era aici”, a declarat senatorul Cibu.

Senatorul Cibu s-a adresat si fostilor colegi de la PNL Braila, intr-un indemn de a-l urma. “Fostilor mei colegi le doresc succes, iar acelora care doresc sa lucreze cu adevarat pentru interesul national si, extrapoland, pentru cel local ii indemn sa vina alaturi de mine”, a spus acesta.

Constantin Sever Cibu nu va fi un simplu membru UNPR, conducerea centrala a partidului promitandu-i o functie de sef de departament, echivalentul pozitie de vicepresedinte la nivel national.

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, s-a aratat contrariat de decizia lui Cibu, considerand demisia acestuia din PNL drept “o mare surpriza”. “Este cea mai mare surpriza pe care  am trait-o de cand sunt in politica. Ca principiu, nu este cu nimic diferita de alte dezertari din partide ale altor oameni. Tocmai pentru faptul ca eu cu domnul Cibu am avut nenumarate discutii despre politica promovata de arcul guvernamental si stiu ca nu numai ca era impotriva lui ci, pur si simplu, se arata contrariat de acesta si de deciziile pe care le luau cei d ela guvernare. Nu-mi vine sa cred si sunt curios, de exemplu, si voi urmari cu mare atentia, cum va explica domnul Cibu majorarea preturilor prin cresterea TVA?”, a spus liderul PNL Braila. Intrebat asupra pierderilor pe care le-ar putea suferi PNL Braila prin plecarea senatorului Cibu, Boboc este de parere ca “aceasta este doar o pierdere pentru ceea ce a fost domnul Cibu din punct de vedere politic, pentru ca in ceea ce priveste politica locala a partidului, desi a fost invitat in dese randuri, dupa ce nu a mai fost presedinte,  nu a dorit niciodata sa participe, sa revina la viata partidului”. Cat priveste posibila migratie a membrilor PNL in urma acestei demisii spectaculoase a senatorului, Boboc a declarat: “Cei care il urmeaza pe domnul Cibu la UNPR nu sunt liberali, prin urmare sunt liberi sa plece!”

Un sondaj realizat de Infobraila in parteneriat cu “Dialog XXI” arata ca, in eventualitatea unei candidaturi a lui Constantin Cibu la functia de primar al Municipiului Braila, doar 22 la suta dintre braileni l-ar credita cu sanse reale de castig.

Comentarii

comentariu

About the Author