Published On: lun, Iun 14th, 2010

Distractie estivala periculoasa

Share This
Tags

*se intampla zilnic, pe malul Dunarii, la trecerea bac catre Insula Mare, unde tinerii fac sarituri de pe platforma betonata

Nici n-a inceput bine vacanta si zeci de tineri braileni isi risca zilnic viata, intr-o distractie care face anual victime pe malul Dunarii: sariturile de pe platforma betonata aflata in apropiere de trecerea bac spre Insula Mare. Desi stiu ca in trecut, au murit adolescenti care au facut acelasi lucru, tineri intre 10 si 30 de ani se amuza zilnic, sarind de la inaltime, intr-o zona in care si scaldatul este interzis. Cei mai multi spun ca nu vor decat sa scape de caldura inabusitoare si daca tot au venit la scaldat, ar fi pacat sa nu incerce si ceva senzatii tari.

Ei stiu ca risca sa se imbolnaveasca si daca nu fac sarituri, doar din cauza apei foarte murdare, in care fac baie, insa prefera sa foloseasca aceasta plaja improvizata, unde baia este gratis.

“Decat sa ma duc la strand, sa dau 150.000 de lei, mai bine imi iau un pachet de tigari si vin la Dunare. Nu mi-e teama ca ma pot imbolnavi, stiu ca e apa murdara, dar pana acum, de ani de zile,de cand fac baie aici, nu m-am imbolnavit niciodata”, ne-a spus un adolescent. Cei mai teribilisti dintre tineri, care se aventureaza sa faca sarituri de pe platforma betonata aflata pe malul fluviului, intr-o zona periculoasa, stiu ca acolo s-au inregistrat mai multe accidente mortale, de-a lungul anilor. “Nu cred ca e  asa de periculos sa ne aruncam de acolo. E misto, e smecher! Te simti altfel, mai bine! Stiu ca s-au intamplat accidente, dar nu mi-e teama, mie nu o sa mi se intample nimic!”. Alaturi de adolescentii care braveaza, riscandu-si viata, adultii dau din cap cu repros si spera sa nu asiste la vreo nenorocire, cat sunt ei pe plaja. “Aici s-au intamplat accidente, in trecut. Stiu ca intr-un an s-a aruncat un tanar si dedesubt era o piatra; a nimerit exact in piatra aia cu capul si a murit pe loc. E foarte periculos!”.

Plaja improvizata de la trecerea bac va fi folosita de braileni toata vara, inclusiv de parintii care vin cu copiii la scaldat, in ciuda periculelor la care acestia se expun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-