Published On: lun, Iun 21st, 2010

Directorul Spitalului de Psihiatrie se va bate pana in ultimul moment pentru a-si pastra postul

Share This
Tags

* Violeta Vasile declara ca se considera competenta pentru functia in care a fost instalata in luna mai si va arata ce poate, chiar daca timpul pana la preluarea unitatii de catre municipalitate este foarte scurt  * Vasile mai are la dispozitie o luna-doua, pana la momentul evaluarii

“Nu mi-e teama ca voi fi schimbata din functie, pentru ca stiu ce pot!”. Este comentariul directorul Spitalului de Psihiatrie Braila , Violeta Vasile, care-si vede postul in pericol, la mai putin de doua luni dupa ce l-a ocupat. Discutiile pe aceasta tema au pornit dupa ce s-a aflat ca Vasile, care are acum un salariu respectabil, si-a facut studiile intr-o perioada mult mai lunga decat cea standard, ca nu a lucrat niciodata pana acum in domeniul sanitar si ca singura legatura cu acest sector este faptul ca a facut un curs de pregatire in managementul sanitar. Violeta Vasile a fost instalata in functia de director al Spitalului de Psihiatrie in luna mai, dupa ce a lucrat o perioada ca economist la “Electrica”. Cu binecuvantarea organizatiei PDL Braila, care a sustinut-o in acest post, Vasile a plecat de la un venit brut anual de circa 35.000 lei si a ajuns la unul lunar de 7.500 de lei . Ea considera insa ca lipsa unei pregatiri medicale nu reprezinta un impediment in a fi un bun manager de spital, mai ales ca a absolvit si cursul de doua luni,  in management spitalicesc: “Experienta in domeniul medical nu are nici o relevanta, pentru ca legea imi permite sa fiu manager fara sa fiu medic, nu are nici o legatura una cu alta. Exista insa in curs de manager spitalicesc pe care l-am urmat, pentru ca fara acesta, nu poti sa fii manager la un spital. Examenul a fost pe 21 aprilie, deci aceasta era o conditie ca sa poti fi pus manager de spital, iar in rest, trebuie sa fii economist, jurist, sau inginer; eu sunt economist. Am si diploma, am si studii superioare si sunt si la master acum, la Drept si administratie publica europeana”.

Vasile considera nedrept sa-i fie judecata activitatea de manager dupa doar o luna de activitate si considera ca a facut tot ce se putea, intr-o perioada atat de scurta si de grea, din punct de vedere financiar: “In primul rand, calitatile unui manager se vad atunci cand intr-adevar este o perioada de criza, pentru ca toata lumea poate sa fie manager cand are o gramada de bani si acum se vede cine poate sa fie manager sau nu si cine are calitati de manager si abilitati. Adica e greu , bugetul  este redus cu 40% fata de anul trecut, chiar este greu, avem o perioada critica. De criza e putin spus. Deci ne confruntam cu diferite probleme. Asta nu inseamna ca avem datorii foarte mari, deci am reusit  sa facem in asa fel incat sa nu avem datorii foarte mari la furnizori, salariile le platim. Eu o sa-mi dau tot interesul sa arat ce pot, cu toate ca perioada este foarte mica, dar asa cum am reusit – chiar daca  gurile rele spun ca doar am dat cainii si doar am dat de mancare -, nu stiu cine altcineva ar fi putut sa faca intr-o luna altceva. Adica rau e ca faci un pic, rau e ca… Deci cum o dai, n-o nimeresti. Si nu numai asta s-a facut. Asta s-a vazut, dar faptul ca am negociat fiecare contract, s-a negociat, renegociat pretul…”

Violeta Vasile a precizat ca salariul de 130 de milioane de lei vechi, incasat de directorul spitalului pe luna aprilie, care a suscitat vii reactii in opinia publica, nu a fost ridicat de ea, ci de fostul manager, Florentin Craciun. Actualul manager ne-a declarat ca salariul sau este de circa 7.500 de lei si ca, pentru o deplina transparenta, luna de luna vor fi afisate salariile pe site-ul institutiei.

Intrebata daca a gasit nereguli majore, la momentul la care a venit in functie, Vasile ne-a declarat ca este prea devreme sa raspunda la aceasta intrebare si prefera sa astepte pana are toate datele, ca sa nu ofere informatii gresite.

In ceea ce priveste posibilitatea sa-si piarda functia, Violeta Vasile se arata optimista: “Sincer, nu ma tem, pentru ca stiu ce pot si am sa dovedesc, chiar daca timpul este foarte scurt”.

Amintim ca, recent, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat ca functia directorului Vasile este pusa acum sub semnul intrebarii, pentru ca spitalul ca trece in subordinea Consiliului Local, iar criteriile politice (cel putin cele ale PDL – n.r.) nu mai sunt valabile,  la numirile pe posturi, ci prioritara este competenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-