Published On: joi, Iun 17th, 2010

O cisterna a subprefectului Carligea a fost implicata intr-un accident mortal!

Share This
Tags

* cisterna a izbit o masina -scoala, care a ricosat intr-o biciclista* victima a murit pe loc*

Implicata intr-un accident mortal, de la prima ora la care invata sa conduca – este drama prin care trece o femeie de 53 de ani din Braila (foto stanga), care a accidentat mortal o biciclista, la prima ora de instruire pe traseu . Totul s-a intamplat astazi, putin dupa ora 13, pe DE 584, in zona statiunii Lacu Sarat, cand o biciclista de circa 40 de ani care circula pe banda I a facut o manevra brusca spre stanga, in timp ce era depasita de masina-scoala. Femeia aflata la volanul autoturismului, care era la prima ora de condus, s-a speriat si, fara sa se mai asigure, a tras si ea rapid stanga, pentru a o feri in ultimul moment pe biciclista. Pe banda a doua de mers, exact in spatele autoturismului, se afla insa o cisterna a firmei subprefectului Florin Carligea, magnatul combustibililor din judetul Braila, al carui sofer nu a mai apucat sa franeze, astfel incat masina-scoala a fost lovita razant si impinsa peste biciclista. In urma impactului, victima a fost aruncata din sa si a aterizat pe asfalt, fara suflare. Echipajul de pe ambulanta sosita imediat la fata locului a incercat in zadar s-o salveze. “Am fost solicitati sa intervenim la un accident de circulatie. La fata locului am gasit o victima decedata, in jur de 40 de ani. Am incercat manevre de  resuscitare peste 40 de minute, dar fara rezultat”, ne-a declarat dr. Florin Stefan, medic SAJ.

Chiar daca nu avea nici o zgarietura, femeia care abia invata sa conduca era in stare de soc. Ea se invartea ca un leu in cusca, in jurul ambulantei in care medicul incerca sa-i salveze viata biciclistei. “Traieste biciclista, nu traieste, nu stiu… Aici era, in fata mea,pe soseaua asta…Noi am semnalizat si cel cu cisterna a intrat peste noi… stie domnul instructor… nu stiu ce s-a mai intamplat, ca sunt prea agitata …. Sunt la prima ora de conducere” , ne-a declarat Lidia Roman.

Nici soferul cisternei nu a putut da prea multe detalii. “Mergeam regulamentar, in jur de 75-80, ca masina este limitata la aceasta viteza, la un moment dat, intr-o fractiune de secunda am observat ceva de culoare rosie cum zboara in dreapta sus, la mine la parbriz. Atunci am vazut Loganul, sau Solenza, ce este, cum pleaca in derapaj catre bicicleta. Mai multe nu am vazut, au fost doua secunde numarate, pocnitura si mai departe, fumul de la mine, de la roata”, ne-a spus Lucian Buzatu, soferul cisternei.

Politistii au demarat imediat cercetarile: “Pe DE 584 a avut loc un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane. Se pare, din primele cercetari, ca accidentul s-a produs pe fondul neasigurarii la schimb direct de mers de catre conducatoarea unei biciclete si a fost acrosata de catre un autoturism”- a declarat insp. princ. Liviu Bontescu, de la Politia Rutiera.

Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea exacta a vinovatiilor in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author