Published On: mie, Iun 23rd, 2010

Curse de masini nocturne, peste furtunurile pompierilor

Share This
Tags

* in timp ce specialistii ISU si cei ai CUP “Dunarea” vegheaza sa nu fie inundata strada Ancorei si sa intre in casele oamenilor, indivizi necunoscuti fac in fiecare noapte in curse de masini si distrug furtunurile ce pompeaza apa din canalizari, in Dunare

Vitezomanii care fac curse de masini aproape noapte de noapte, pe maul Dunarii, distrug sistematic furtunurile de la pompa hidraulica ce impiedica infiltratiile din Dunare sa inunde caminele din strada Ancorei. Este nemultumirea echipelor de specialisti ai Companiei de Utilitati Dunarea  din schimbul de noapte, care asista neputincioase la intrecerile unor soferi ce nu si-au gasit alta pista de curse decat portiunea de mal dintre fosta Capitanie si sediul “Agroport” SA . Oamenii spun ca, la inceput, “concurentii” opreau, prudenti, in dreptul furtunului, pentru a verifica daca este vreo problema sa treaca peste el, insa, mai apoi, acestea au inceput sa circule in viteza prin zona, iar uneori, franeaza chiar pe furtun si-i produc o uzura rapida. ”Nu stim ce sa ne mai facem cu cei care fac curse, in fiecare noapte, intre orele 22 si 2. Suntem de aproape doua saptamani aici si au distrus deja un furtun, a trebuit sa-l inlocuim. Daca vor continua in ritmul asta, in cateva zile trecem la al treilea furtun. Am pus niste craci rupte din copaci, in dreptul furtunului, ca sa incetineasca atunci cand ajung aici, dar nu ne-a ajutat prea mult”, ne-a declarat Victor Noghia, de la CUP “Dunarea”.

Echipele formate din angajati ai CUP Dunarea si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta asigura permanenta la pompa si de fiecare data cand nivelul apei in caminul de vizitare ajunge la mira, se incepe pomparea apei in Dunare, printr-un furtun lung de cateva zeci de metri. Specialistii spun insa ca daca fluviul continua sa creasca inca 20-30 de centimetri, munca lor va fi in zadar,  pentru ca nivelul apei in canalizare va fi mult prea mare, ca sa se mai poata face fata cu o pompa. La acel moment, singura solutie va fi evacuarea locatarilor din caminele aflate pe malul Dunarii, pentru care autoritatile s-au pregatit deja.

Intre timp, cele aproape 100 de persoane vizate si-au facut deja bagajele si sunt pregatite, pentru o eventuala evacuare. De cand apa care baltea in strada a fost trasa cu pompa, oamenii nu-si mai pot da seama cat creste fluviul de la o zi la alta, asa incat se duc zilnic sa verifice cota afisata pe panoul din fata fostei Capitanii. Ei urmaresc cu groaza cum, de la o zi la alta, apa se ridica spre buza malului, iar in unele zone, deja a intrat pe faleza.

Astazi, la mira Braila , cota apei este de 633 centimetri, cu 3 centimetri mai mult decat ieri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-