Published On: mar, Iun 15th, 2010

Cum sa va feriti animalele de canicula!

Share This
Tags

Temperaturile ridicate si vremea caniculara ne-au dat de furca tuturor de cateva zile, dar s-a gandit cineva la micile necuvantatoare care sufera si ele in aceasta perioada a anului?
In aceeasi masura ca si stapanii lor si animalele de companie, cainii, pisicile, pot suferi de hipertermie, arsuri sau insolatii, deaceea, trebuie avuta mare grija de patrupedele noastre. In cazul in care stati la bloc si va tineti cainele sau pisica in apartament, cel mai bine ar fi sa ii rezervati camera cea mai racoroasa si sa aveti grija sa aibe tot timpul bolul plin cu apa proaspata. Este indicat ca, in zilele caniculare, sa va organizati plimbarile cu patrupedul numai dimineata si seara, cand temperaturile sunt mai scazute iar soarele nu mai este atat de periculos, si evitati suprafetele fierbinti, precum asfaltul si cimentul, pentru ca se poate arde pe labute. Scaldatul, pe langa faptul ca este foarte distractiv pentru caini, este si foarte folositor, ajutandu-i pe acestia sa isi regleze temperatura corpului ori de cate ori este nevoie.
Canicula poate fi fatala atat oamenilor, care in ziua de azi dispun de toate modalitatile de a reduce efectele ei, dar mai ales pentru animalele de companie care au nevoie de implicarea stapanilor lor pentru a le asigura conditiile minime de confort termic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-