Published On: vin, Iun 25th, 2010

Culmea ironiei administrative: Vasioaica, paznic la legalitatea hotararilor de consiliu!

Share This
Tags

Daniela Vasioiu, fosta mare doamna a politicii brailene – spunem “doamna” in sensul ca e maritata si “mare” la misto – a avut un traseu sinuos in ultimii doi-trei ani, de cand a parasit “bordelul administrativ” unde a facut bani buni, o perioada, pana-n 2008. Dupa ce a incercat sa obtina un nou contract pe patru ani la bordelul pe care a scuipat si dupa ce a fost aruncata in strada, in urma consultarii populare, fiindca n-o mai dorea nimeni, a incercat in van sa-si gaseasca un rost in viata si-un serviciu de unde sa castige altceva decat bani publici. Nu s-a  bagat nimeni s-o angajeze in sectorul privat si cum ea era invatata sa aiba programul flexibil, de sef, cu masina si benzina la dispozitie si nimeni care s-o intrebe ce-a facut, pentru banii pe care ii incaseaza lunar, si-a gasit refugiul nu in bautura, ci intr-o carciuma.  Pentru ca placerea sa fie dubla, ca sa intre Incoruptibila, a fost scos din restauratul cu pricina un fost protejat de-al ei, din asta tanar, cum isi alege Vasioaica “asistentii”, pe spranceana, ii ia de mici si-i tine mereu aproape, ca sa-i invete administratie publica si politica, nu de alta. Ei, asta, desi a stat luni de zile cu ea in birou, de incepusem sa banuim ca-i cumpara si tampoane, n-a invatat lectia umilintei suficient ca sa se faca pres la picioarele maretei conducatoare si a fost repudiat si inlocuit rapid, ca erau in organizatia de tineret destui juni dornici de afirmare politica rapida, sub tutela, dar si sub papucul ei.

Dupa ce-a dat gres si in activitatea de alimentatie publica, fiindca nu avea suficient de multi prieteni ca sa vina sa bea la ea si nici suficient de buni, ca sa lase averi la masa, individa si-a dat seama ca tot in administratie e mai bine, ca acolo timpul trece si leafa merge, indiferent de criza. Si-a facut ce-a facut, atat pe la centru, cat si mai pe margini, in teritoriu – preferam sa trecem peste detalii, ca am scrie un text nerecomandat minorilor – si-a intrat, pe sest, in Prefectura, strecurata personal de prefect. Daca ar fi sa stabilim traseul, punctele de reper ar fi Popa din Braila , Toader din Galati , Blaga din Bucuresti si inapoi, Popa din Braila . Intr-un final, dupa ce s-a asigurat ca exista solicitare expresa de la centru si dupa ce toti cei amintiti au aflat povestea romantata a necazurilor, bolilor si problemelor financiare pe care a spus Vasioaica ca le-ar avea in familie, Popa i-a semnat angajarea. Pentru ca stia foarte bine ca a angajat-o pe ochi frumosi – speram ca ironia este evidenta, fiindca Vasioaica a depasit de mult varsta la care secretarele isi saluta seful de genul “A venit dimineata, domnule director!” – , pentru niste servicii politice si nu numai, doar de ei stiute si fiindca era constient de reputatia noii sale angajate, prefectul a pus batista pe tambal si a sperat sa nu se afle de noua achizitie. Cand s-a aflat – ca erau destui angajati in Prefectura scarbiti sa fie colegi cu una care-a lucrat la bordel, fie el si administrativ – , prefectul, care si-asa a picat cum nu se poate mai prost, i-a mai facut o concesie individei si-a prezentat-o drept consilier juridic, ca sa-i menajeze sensibilitatea de mare doamna, ca e o doamna, ce pusca mea! Ziaristii au aflat insa adevaratul ei nivel: Vasioaica nu e decat o simpla secretara de cabinet, ultimul, ca importanta, dintre angajatii cabinetului cu pricina. Nu-i vorba, ca asa, cea mai din coada, cum e,  tot incaseaza lunar peste 1.700 de lei, fara prea mare bataie de cap. E drept ca prefectul a avut oarece ezitari in a ne spune ce presteaza ea de banii astia, dar intr-un tarziu, tot am aflat: este experta in depistarea hotararilor de consiliu dubioase. Cum ar veni, da o viza de legalitate neoficiala, ca pe aia oficiala nu are competenta sa o dea. De, experienta isi spune cuvantul si pe domeniul asta, al hotararilor de consiliu dubioase, unde, nu putem nega, e priceputa, nu gluma!  Nu putem sa nu ne amintim de un proiect de hotarare de consiliu de acum cativa ani, cu o statie de carburanti ce trebuia amplasata in plin bulevard, spre indignarea cetatenilor. Ei, atunci, Vasioaica a rezolvat problema de o maniera ca a multumit pe toata lumea, inclusiv pe ea si pe fostul prefect Manea. Ea, una, s-a bucurat luni de zile de pe urma solutiei gasite, dupa care s-a dovedit ca varianta nu prea l-a avantajat pe Manea, care a platit din greu, ulterior.

Si-uite-asa a trecut Vasioaica prin viata politico-administrativa locala in ultimii doi ani, ca un gen de Hopa-Mitica , face cativa pasi, se face ca se impiedica, cade-n fund, dar nu intereseaza pe nimeni  si se ridica.

Interesant vor fi de urmarit manevrele pe care le va face cu noul prefect, daca Popa va fi schimbat, asa cum pun la cale PDListii, fiindca dupa ce le-a lins mana (fata si dos) lui Stancu si lui Simionescu, acum va trebui sa i-o mai linga unuia. Daca Ion Stefan ii va intinde mana toata si nu-i va arata altceva. Iar buldogul de la centru s-ar putea sa n-o mai ajute nici el, ca l-a suparat pe Stapan si s-ar putea sa fie pus la punct: “cusca!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-