Published On: vin, Iun 18th, 2010

Cine n-a condus decat zece negri mititei, nu poate conduce un spital!

Share This
Tags

* este comentariul consilierului municipal PSD Doru Damian, cu privire la cartea de vizita a directorului Spitalului “Sf. Pantelimon”, publicata astazi de Infobraila

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a cerut informatii privind salariul pe care l-a numit “interesant” al directorului Spitalului “Sfantul Spiridon”, salariu care, spunea edilul, este de trei ori mai mare decat al sau, personal. Dupa dezvaluirile facute zilele trecute de Infobraila pe tema veniturilor Violetei Vasile, Simionescu a aflat, astazi, tot de la Infobraila, care este si cartea de vizita a directorului spitalului amintit, ceea ce i-a produs o noua uimire.

Retinut in a face aprecieri pe marginea modului in care a fost numita Vasile, specializata in croitorie si moda, la “Spitalul de nebuni”, cum este cunoscuta printre braileni institutia pe care o conduce,  edilul-sef a explicat doar care vor fi criteriile de instalare in functia amintita, dupa ce va fi preluat spitalul de catre municipalitate: “Vor fi doua criterii, unul, cel general, competenta manageriala si al doilea, cel putin un dram de experienta in domeniu, pentru ca fiecare  manager poate si trebuie sa  aiba niste competente la nivelul acesta si ar trebui sa stie si  despre ce este vorba  in domeniul in care lucreaza”. Simionescu a mai precizat ca, indiferent de calificarea de baza pe care o are o persoana, aceasta trebuie sa aiba o pregatire minima si in domeniul sanitar, daca este numita director de spital, adica macar un curs de management sanitar. “Eu nu pot sa spun dupa o luna si jumatate-doua luni, daca are calitatile necesare pentru a ramane in functie, vom judeca in functie de criteriile pe care  le avem. Vom merge cu un Consiliu de Administratie aprobat de Consiliul Local, Consiliul de Administratie va organiza concursul de manager si atunci, la concursul de manager, vom discuta despre cele doua calitati pe care trebuie sa le aiba, unele, generale si altele, specifice domeniului in care lucreaza. Iar psihiatria este si mai specific, ca sa spun asa, fata de alte domenii”, a mai comentat primarul.

Consilierul municipal Doru Damian s-a aratat astazi stupefiat de nivelul sumelor incasate de directorul amintit, in contextul in care, spre exemplu, managerul Spitalului Judetean are “numai” vreo 70 de milioane lei vechi, salariu: “Ceea ce m-a impresionat este salariul pe care-l are acest manager, daca este adevarat, de 142 de milioane de lei pe luna. Oameni  buni, in viata privata, un salariu de acest tip este unul de exceptie! Nu se poate! Conteaza si competenta, are dreptate domnul primar, dar mai conteaza si cartea de vizita! Daca in viata n-ai condus decat zece negri mititei sau nu i-ai condus nici pe-aia zece negri mititei … E  firesc sa fi condus ceva vreodata, altceva decat autoturismul personal, daca vrei sa fii director de spital!”.

Edilul-sef a tinut sa-l linisteasca pe Damian si a precizat ca salariul de baza al directorului Vasile este mai mic decat suma de 142 de milioane de lei: “Trebuie sa vedem exact care este situatia, pentru ca au fost mai multe sume cumulate, a fost si al 13-lea salariu, ce s-a incasat in luna respectiva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-