Published On: vin, Iun 18th, 2010

Cibu redivivus. Pe cand reinviat si tandemul Cibu – baba ofilita?

Share This
Tags

Senatorul liberal Constantin Cibu ori si-a pierdut uzul ratiunii, ori ii place cu durere, ori are glume in program, daca declara ca are de gand sa candideze din nou, ca independent, la Primarie. Dupa ultimele declaratii, Cibu, pe care unii il vad deja mort si ingropat din punct de vedere politic, pare a-si dori sa reinvie precum pasarea Phoenix din propria cenusa – desi , daca stam sa ne gandim, vorbim de funie in casa spanzuratului, facand comparatia cu Phoenix-ul, dupa ce firma sa, cu acelasi nume, a fost vanduta zilele trecute, din motive de faliment. Luati dorinta de candidatura cu titlu de inventar, pentru ca parlamentarul PNL isi poate schimba opinia de zeci de ori pana in alegeri, cum are obiceiul sa faca; dar speram, pentru binele lui psihic si financiar, ca, inainte de campanie, succesiunea contradictorie a deciziilor “ ba da”, “ba nu”, sa ajunga la “ba nu”.

Cibanu pare sa fi uitat – daca a inteles vreodata acest adevar – ca alegerile trecute nu le-a castigat Simionescu, le-a pierdut el, fost primar, pe mana lui. Pe mana aia cu care a batut palma, intr-o intelegere prost inspirata si urat mirositoare, cu Vasioaica, cea pe care o numise anterior “baba ofilita” pe care “nu ar hartui-o sexual nici platit”. Nu-i vorba, ca individa tipa si fara sa fie hartuita, daramite sa fi pus cineva mana pe ea. Nu ca s-ar fi inghesuit vreunul sa o atinga macar cu o floare, in afara de lingaii pe care-i tinea la curtea proprie, pe vremea cand ea era cocosul care canta in curtea PD-ului local si tot ea era si cu ouale. Dupa ce a zburat din sediul PD, cu tot cu papagalul din dotare si s-a facut de ras in primul tur, Vasioaica l-a aburit pe Cibu cum ca i-ar aduce un plus de voturi in turul II, de la numerosii (?!) braileni care o doresc (la conducerea Primariei) si o poftesc a fi macar vreun prestator de servicii in Primarie, daca nu edil-sef . Greseala fatala, sa-si ia la remorca o individa care, in opinia lui, trebuia sa-i fie locomotiva in turul II al alegerilor, dar, ca orice muiere plina de fiere, l-a tras in jos. Daca Cibu ar fi avut  macar inspiratia sa se uite mai bine pe rezultatele din primul tur, sau macar sa vada unde l-a adus “ofilita” pe consortul tinut sub papuc, ar fi inteles ca a trecut de mult timpul cand aveai beneficii sa te-nsotesti cu Vasioaica, pe fata, sau pe din dos, in secret. Numai ca pe fostul primar intuitia nu-l dadea afara din casa si-n plus, ii placeau si jocurile politice sado-maso si s-a bagat.

Cum insa brailenii se convinsesera ca pentru individa cu pricina Primaria e un bordel administrativ, i-a ingretosat sa o vada ca se preteaza sa o dea pe invers, in public, cu cel cu care practicase ritualuri sado, biciuindu-l verbal timp de 3 ani si numindu-l in fel si chip, strigaturi cu cuvinte urate, stiti dvs. , practici mai ciudate… Ca atare, brailenii i-au zis “babei” “pescuite” de  Cibu intre tururi, pe post de prospatura de campanie, sa se ia de mana cu acesta si sa se retraga din spatiul public, ca sunt de toata jena si ofenseaza opinia publica. Nu de alta, dar “ofilita” isi folosise limba ascutita intr-un fel in turul I si intr-un alt fel, exact invers si mult mai delicat, daca ma intelegeti, in turul II.

Acum, este de presupus ca incoruptibila declarata, care a pozat intr-una drept nepatata, dar e gata sa ia bani pe post de consilier de la oricine ii ofera, este si acum disponibila, ca slujba de la Prefectura – obtinuta si pastrata cu multa alergatura intre cabinetele de la etajul I si II ale Palatului Administrativ si intensa folosire a limbii amintite – o poate pierde oricand, daca se intampla sa cada niste capete. Si “baba” a simtit deja pe pielea ei ca nu-i usor sa ajungi din centrul politicii in laturi, ca nu vrem sa mentionam centura.

De-aia zicem, ca s-o faca lata cu urmatoarea candidatura si sa-i lase pe toti masca, Cibu ar trebui sa se lase pe mana incoruptibilei pricepute si la consiliere marketing si la administratie si la consiliere juridica si la secretariat si la jocuri de budoar administrativ. Cu realizarile lui ca fost primar si actual senator si reputatia ei, reprezentativa pentru politica romaneasca, garantat prinde locul unu. Din coada. Asta, chiar si daca singurul concurent ii va fi Bobocul Catalin, cu mama lui cu tot. ( Maria Magdalena)

Comentarii

comentariu

About the Author

-