Published On: lun, Iun 28th, 2010

Casele din strada Ancorei vor fi sigur inundate, iar 16 km din digul de la IMB prezinta infiltratii

Share This
Tags

 

Azi dimineata, la orele 6.00, cota apelor Dunarii ajunsese la 673 cm, cu 5 centimetri mai mult fata de ziua precedenta. Mai mult, specialistii de la INMH preconizeaza ca pe 4 iulie Dunarea va atinge 695 cm cu un debit probabil de 15.600 mc/s, dar nu va depasi cota de acum 4 ani, cand Dunarea masura 699 cm, cu un debit, istoric de 16.300 mc/s.
In aceste conditii, in sedinta din aceasta dimineata agrupului operativ din cadrul Prefecturii Braila, Consiliul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat oprirea pomparii apei din port pentru ca, afirma prefectul Dumitru Popa “la nivelul de crestere care se preconizeaza, vom ajunge sa pompam apa din Dunare in Dunare”.
“Vom opri pomaparea apei din port, pentru ca nu vom mai putea tine nivelul canalizarii, cu toate fortele pe care le discolcam acolo. Au fost sapte pompe care au tras nonstop, dar vom opri aceasta actiune. Se vor inunda subsolurile cladirilor de pe strada Ancorei, iar intersectia strazii Danubiului cu faleza va fi inundata, lucru care se va intampla si cu intersectia strazii Traian, in zona restaurantului “Marinarul”", a spus Popa

Apa se infiltreaza in spatele digului de la IMB

Probleme incep sa apara si la digul care inconjoara Insula Mare a Brailei, din cei 150 de kilometri de dig, 16 prezentand deja infiltratii. “In acest moment sunt afectate, din cauza infiltratiilor aproximativ 16 Km din lungimea digului din Insula Mare. In urma lucrarile facute, din 2006 pana in prezent, digurile din Insula au fost suprainaltate, astfel incat acestea mai pot suporta o crestere a Dunarii de inca 70 cm”, a spus Popa.
Singura veste buna vine de pe Siret, unde exista trei baraje succesive care controleaza debitele, astfel incat, pe raza judetului Braila intra cantitati controlate de apa, de la nivelul maxim de 3.500 mc/s, la 2.100mc/s cat se inregistrau in aceasta dimineata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-