Published On: sâm, Iun 19th, 2010

Cand e vorba de partid, Balcan si Badalan nu au mama, nu au tata!

Share This
Tags

* deputatul PDL Viorel Balcan marturiseste ca vecinele mamei sale “au sarit pe ea”, s-o roage sa-l convinga sa nu voteze pentru reducerea pensiilor * la randul sau, deputatul PDL Eugen Badalan sustine ca are si el rude afectate de decizia de reducere a pensiilor si salariilor, insa nu are ce sa le faca

Parlamentarii PDL de Braila incearca sa-i convinga pe braileni ca i-a durut si pe ei sufletul, cand au votat lor pentru masurile de reducere a pensiilor si salariilor pe care le va lua premierul Boc, insa au facut-o cu convingerea ca aceste decizii dureroase sunt absolut obligatorii.

Deputatul Viorel Balcan a marturisit, in cea mai recenta conferinta de presa, ca a votat impotriva motiunii de cenzura, desi atat mama sa, cat si vecinele acesteia l-au rugat sa nu permita sa li se taie pensiile. Balcan a precizat ca a incercat sa le explice atat mamei, cat si celorlalte pensionare disperate, ca altfel nu se poate si le-a promis ca de la anul, va fi mai bine. El a mai spus ca, pana acum, nu a primit reactii negative de la braileni, legate de votul sau: “O sa vedeti ca vin pensionarii acum sa-i ajut, sa le dau un autocar sa plece la munte,  sindicalistii au venit aici in prima parte foarte vehementi, le-am explicat cum stau lucrurile si in masura in care au inteles, au fost de acord. O parte din ei, de-a lungul timpului, au fost ajutati de mine, le-am spus ca si eu sunt ca ei, ca masurile sunt dure, am explicat ca si eu am o mama pensionara si stiu ce inseamna, un grup de vecine de-ale ei, batrane, au sarit pe ea, ca s-o convinga sa-mi spuna mie si am avut un dialog cu ea”.

Si deputatul Eugen Badalan este convins ca a votat corect si se mandreste cu faptul ca este membru al PDL-ului, care ia asemenea masuri severe, dar necesare. El spune ca este constient ca si rudele lui vor suferi, dar crede ca tot raul este spre bine:  “Mie nu-mi e rusine deloc ca sunt membru PDL, nu mi-e rusine deloc ca sunt unul dintre parlamentarii care au susţinut guvernul, pentru ca masurile pe care le-a luat acum guvernul sunt pastila aia amara pe care o iei cu greu, dar care este necesara. Daca n-ar fi fost necesara luarea acestor masuri, noi nu sustineam Guvernul, dar am convingerea necesitatii acestor masuri, chiar daca, pentru sase luni de zile, pana la sfarsitul acestui an, cei mai multi dintre noi sau din cercurile noastre foarte intime, parintii unora dintre noi, unchi, matusi, prieteni, sunt afectati major ori de reducerea salariilor, ori de reducerea pensiilor”.

Ambii parlamentari PDL sustin ca aceste masuri sunt valabile doar pentru sase luni, desi cei mai multi analisti economici apreciaza ca din ianuarie 2011 se vor lua alte masuri restrictive si in niciun caz nu se va reveni la valoarea actuala a pensiilor si salariilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-