Published On: joi, Iun 17th, 2010

Caminele din port, la un pas sa fie inundate

Share This
Tags

* autoritatile au suprainaltat gurile de canalizare, insa infiltratiile au umplut strada de apa

Cele circa 30 de familii care locuiesc in caminele de pe strada Ancorei, in port, stau cu frica-n san, de teama sa nu le fie inundate locuintele.  Ei verifica in fiecare zi nivelul Dunarii la mira Braila , afisat in apropiere de zona in care locuiesc si compara datele cu nivelul apei de pe strada lor. De cateva zile, de cand fluviul a depasit cota de inundatie, infiltratiile au facut sa apara baltoace in jurul blocurilor si incet-incet, a fost inundata si soseaua. Oamenii au anuntat autoritatile de cand a inceput sa iasa apa prin canalizare, insa ei spun ca mare lucru nu s-a rezolvat si se tem ca in curand, nu vor mai putea iesi din case, pentru ca, in unele zone, apa are circa 20 de centimetri in strada. Totul, spre distractia copiilor, care se balacesc cat e ziua de lunga in baltile murdare. “Ne uitam cu groaza ca in fiecare zi, se maresc baltile din fata si din spatele blocului, de la infiltratii. La un moment dat, din canalizari a inceput sa iasa apa, in loc sa se scurga pe acolo si am anuntat la primarie, insa mare lucru nu s-a facut. Vedeti si dvs aici, la canalizarea din fata blocului, ca iese apa din ea. Avem copii, avem lucruri in casa, nu vrem sa ajungem ca acum patru ani, cand a trebuit sa parasim locuintele”, ne-a spus un locatar.

Oamenii isi amintesc si acum de momentele de cosmar prin care au trecut in 2006, cand au fost evacuati cu barcile din imobilul inundat, cu cateva sacose in care isi stransesera o bruma de lucruri de schimb. “Locuiam si atunci aici si a fost ingrozitor. Ne-au luat pe sus, apa intrase in apartamente si ne-au dus la Lacu Sarat, sau la un centru maternal, de unde am revenit acasa dupa cateva luni. Atunci s-au renovat si caminele, dupa retragerea apelor, si acum… vine apa din nou”, ne-a declarat un  alt locatar.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, sta insa linistit, din acest punct de vedere. El ne-a declarat astazi ca prognozele nu indica un pericol atat de mare si considera ca este suficient faptul ca a inaltat gurile de canalizare din zona, ca sa nu mai refuleze apa in strada.

Astazi, la mira Braila s-a inregistrat o cota de 614 centimetri, cu 4 centimetri peste cota de inundatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-