Published On: lun, Iun 14th, 2010

Caldura mare, in saloanele Spitalului Judetean

Share This
Tags

* ca sa protejeze bolnavii de razele soarelui, asistentele au atarnat la geamuri cearceafuri

Caldura inabusitoare de astazi i-a chinuit pe bolnavii internati in Spitalul Judetean Braila. Cel mai mult au suferit cei aflati in saloanele de la utimul etaj, la Oftalomologie, unde radia caldura de la acoperisul incins de soarele ce dogorea la amiaza la 35 de grade Celsius. Ca sa-si protejeze pacientii si sa impiedice razele soarelui sa intre in saloane, personalul medical a prins cearceafuri la ferestre. Pentru ca atmosfera era totusi sufocanta, bolnavii au stat cu geamurile si usile deshise, ca sa se faca putin curent, desi riscau sa aiba noi probleme de sanatate. Cei mai norocosi au folosit ventilatoarele aduse de acasa. “Fiind sectia asta la etajul sapte si planseul se incalzeste, sigur ca este greu de suportat caldura. Dar nu avem incontro, ne mai facem vant cu un ziar, cu evantaiul, astea sunt  condiiile si ne adaoptam la ele”, ne-a spus o pacienta. “Toate ziua  transpiratia nu se usuca dupa noi, iese apa din noi de nu mai putem, e foarte cald. Mai lasam geamurile si usa deschise, dar nu prea mult, ca se face curent prea tare sin e imbolnavim si mai rau”, ne-a spus o alta bolnava. “Uitati, asta facem toata ziua, ne facem vant cu evantaiul si sunt bolnava si cu inima si cu tensiunea si sunt scoasa de la operatie. E foarte cald, suportam destul de greu canicula asta”, ne-a declarat o pacienta dintr-un alt salon. “Am pus cearceafuri in geam, ca alta metoda de a pastra racoarea nu avem, nu este aer conditionat in saloane si dupa cum vedeti, ne protejam si noi cum putem. Si-a adus un pacient aici, intr-un salon, un ventilator, oamenii mai lasa geamurile si usile deshise. Inca nu este foarte rau, am avut situatii in care in saloane erau 40 de grade Celsius, acum inca este suportabil. Si noi, asistentele si medicii, stam in aceleasi conditii, sa nu credeti ca noua nu ne este greu”, ne-a spus Dorina Dobre, asistent sef al sectiei amintite.

Cand n-au mai putut suporta caldura, unii dintre bolnavi au coborat in parculetul din curtea spitalului, unde au stat pe banci, la umbra copacilor . “E cald tare. Murim de cald, nu mai stim cum sa ne racorim putin…”, ne-a declarat, toropit de cladura si de boala, un batran aflat in parculet.

In Spitalul Judetean, salile de operatie sunt dotate cu instalatii de aer conditionat, astfel incat interventiile de acest gen sa poata fi facute in conditii optime. In plus, camerele de garda, saloanele de la Terapie intensiva si chiar unele saloane pentru bolnavi au instalatii de acest tip.

Comentarii

comentariu

About the Author

-