Published On: mie, Iun 30th, 2010

Bebelus bolnav, adus la Braila cu salupa Politiei de Frontiera

Share This
Tags

* un baietel de numai 11 luni a fost adus de la Agaua cu salupa Politiei de Frontiera, dat fiind ca Salvarea nu putea ajunge in zona decat cu mare intarziere

Interventie salvatoare a politistilor de frontiera, astazi, in Insula Mare a Brailei. O salupa rapida a Politiei de Frontiera a adus in Braila un bebelus bolnav din localitatea Agaua, unde Salvarea nu putea ajunge decat cu mare intarziere, din cauza cresterii apelor Dunarii si a starii drumurilor din Insula. Mama bebelusului, o femeie de 28 de ani, a observat in urma cu cateva zile ca fiul ei de 11 luni prezinta varsaturi si constipatie, insa a sperat ca va rezolva problemele cu ajutorul asistentei medicale din sat. Astazi, cand a vazut ca starea micutului se agraveaza, ea a sunat la 112 si a cerut ajutor, insa personalul de la Statia de Ambulanta i-a spus ca trecerea bac dinspre Braila catre Insula a fost oprita, din cauza nivelului mare al Dunarii si trebuie traversat pe la Gropeni, iar drumurile desfundate din IMB vor fi parcurse cu greu de masina care ar putea intarzia, astfel, cu orele. Femeia a fost anuntata ca va fi trimisa o salupa a Politiei de Frontiera care sa o preia pe ea si copilul bolnav, pentru a ajunge mai repede la spital. Dupa un drum de doua ore pe apa, politistii de frontiera au ajuns la Agaua, de unde i-au luat pe cei doi si dupa alte doua ore, i-au adus in siguranta la trecerea bac Braila, unde au fost preluati, de la mal, de o ambulanta.

In urma primelor investigatii, medicii au stabilit ca bebelusul are serioase probleme de sanatate. “In urma examenului clinic general, este suspecta o formatiune tumorala abdominala, ceea ce face ca  acest pacient sa se interneze in sectia noastra de pedatrie, pentru  definitivare de diagnostic.  Este posibil ca pacientul sa ajunga in sectia de chirurgie, pentru tratament chirurgical”, ne-a declarat dr. Cristian Pricop, director medical al Spitalului Judetean Braila.

In zilele urmatoare, in urma investigatiilor aprofundate, medicii vor stabili daca va fi necesara operarea copilului. Tanara mai are acasa un baietel de 9 ani, care a ramas in grija tatalui.

Comentarii

comentariu

About the Author

-