Published On: mie, Iun 2nd, 2010

Basescu a retrimis in Parlament Legea ANI – parlamentarii nu isi pot ascunde veniturile!

Share This
Tags

Presedintele Traian Basescu a trimis, miercuri, Parlamentului Romaniei, “cererea de reexaminare asupra legii de modificare si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative”, informeaza Administratia Prezidentiala.

Noua Lege ANI a fost adoptata in Parlament in 12 mai si urma sa fie promulgata de seful statului.

Dintre cele mai importante modificari aduse de noua formula a legii ANI:

* demnitarii care isi completeaza incorect declaratia de avere sau de interese nu vor mai raspunde penal pentru acest lucru.
* declararea bijuteriilor si a colectiilor de arta a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro vor ramane confidentiale.
* persoanele care vor candida pentru functiile publice nu vor mai trebui sa depuna declaratii de avere si de interese inainte de a fi alese.
* a fost eliminat amendamentul care prevede verificarea liderilor de sindicat de catre agentii de integritate, motivand acest lucru prin faptul ca organizatiile sindicale sunt organizatii private si nu tin de stat.
De precizat ca Titi Dumitriu, presedintele impus de conducerea centrala a PDL ca sef la Braila nu este de acord cuTraian Basescu, seful PDL BRaila considerand ca averile alesilor trebuie ascunse!

Comentarii

comentariu

About the Author

-