Published On: vin, Iun 25th, 2010

Administratia publica va ramane fara valori, dupa reducerile salariale

Share This
Tags

* este opinia presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este convins ca, odata aplicate masurile de reduceri salariale in administratia publica, cei mai buni dintre functionari isi vor cauta un alt loc de munca.  El spune ca acumulate, anularea unor sporuri si reducerile de salarii injumatatesc veniturile angajatilor din consiliu si primarii, iar oamenii care sunt cu adevarat valorosi nu vor accepta sa lucreze pe sume de mizerie: “In ce priveste personalul care lucreaza in administratie, o mare parte dintre ei probabil se va reorienta, cei care au valoare si care sunt doriti, pentru ca noi nu suntem capabili sa-i platim. Prin taierea tuturor sporurilor si reducerea salariilor am ajuns la jumatate din salariul pe care-l luau in vremuri dinainte de a  se lua aceste masuri. Mi se pare normal ca oamenii sa se reorienteze si nu ar trebui sa fim suparati, pentru ca asta e viata. Dar intrebarea mea este cu cine vom mai lucra, ca daca ne pleaca varfurile, nu o sa mai avem oameni capabili, ca sa rezolvam niste lucruri legate de interesul Brailei?”.

La randul sau, primarul Brailei, Aurel Simionescu, nu este dispus sa concedieze nici un om din subordinea sa si spera ca functionarii municipalitatii sa accepte sa munceasca pe salarii mai mici, in speranta ca, intr-o peroada rezonabila, vor putea reveni la lefurile actuale.  “Cand ai 65% din personal  incadrat si cand mai ai si concedii de maternitate si alte probleme de boala ale personalului, ca suntem oameni, atunci daca mai dam si oameni afara, cu cine mai lucram, cu cine mai facem proiecte europene? Ca acum mai avem si problemele acestea cu Dunarea, dupa cum vedeti. Cum sa le facem pe toate, cum sa rezolvam problemele, fara personal? Noi am discutat cu functionarii nostri si am ajuns la concluzia ca nu vom opera disponibilizari si sper ca oamenii sa continue sa-si faca datoria, in speranta unei vieti mai bune, in viitor”, ne-a declarat edilul astazi.

Nici primarul Chiscaniului, Ion Craciun, nu este dispus sa renunte la vreunul dintre subordonati, ba dimpotriva, el are de gand sa mai angajeze personal. El ne-a informat ca a ajuns sa lucreze cu jumatate din personalul din organigrama, pentru ca, in ultima perioada, au fost blocate angajarile. Craciun  ne-a explicat ca toti cei 14 angajati ai sai muncesc pe rupte, ca sa faca fata sarcinilor de  serviciu pe care trebuia sa le faca 36 de oameni: “In mod sigur nu voi da oameni afara, ba chiar voi cauta sa angajez, fiindca primaria Chiscani este una functionala, avem de munca, nu gluma. Eu nu stiu cum e la alte primarii, dar aici suntem in coasta  orasului Braila , toata lumea are nevoie de noi,  au loc tranzactii de terenuri, se fac investitii, se construieste.  Cum voi tine tot personalul, daca imi taie 25%  din fondul de salarii? Voi cauta sa ma descurc si in conditiile astea aprige, voi baga oamenii pe proiecte, voi dezvolta proiecte. De exemplu, la ora actuala am implementat un proiect pe POS – DRU, in cadrul caruia oamenii sunt platiti, chiar si oamenii din primarie. Voi mai dezvolta pe proiecte europene si din ce-si ia omul de la primarie, din ce ia pe proiecte, vor lucra mai mult, dar nu vor pleca acasa fara un salariu decent”.

Primarul Chiscaniului a lansat si o propunere pentru guvernanti, daca tot e vorba sa se faca economie la banul public: sa se mai reduca si numarul de consilier locali. “Vreau sa va spun ca la ora actuala, in aparatul de executie al primarului din Chiscani sunt 14 functionari, mai putini decat alesii locali, care sunt 16. As gasi foarte bine fundamentat sa se intervina la nivelul alesilor locali, care vin doar trei ore pe luna si-si iau indemnizatia si as vrea ca functionarii din primarie chiar sa fie platiti, pentru ca ei chiar muncesc din greu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-