Published On: mar, Iun 22nd, 2010

Adeziunea lui Cibu la PDL ar putea intampina opozitie interna

Share This
Tags

* liderul PDL Giana Patrascu considera ca actualul senator Constantin Cibu nu a fost nici un primar bun, nici un om politic bun * democrat-liberalul Stanel Necula este suparat si acum ca, in calitate de primar, Cibu l-a amendat de doua ori, cu 500 de milioane de lei

Declaratiile publice ale parlamentarului PDL Viorel Balcan, privind incercarile sale repetate de racolare a senatorului liberal Constantin Cibu, i-au luat prin suprindere pe unii dintre colegii sai din conducerea interimara a PDL Braila. Unii dintre ei nu sunt deloc incantati de perspectiva acestei achizitii si spun ca nu i-a intrebat nimeni daca apreciaza ca oportuna racolarea unui om care sta prost, in opinia lor si cu  realizarile in timpul mandatului si cu rezultatele la ultimele curse electorale la care a participat (amintim ca Cibu si-a obtinut mandatul de senator de pe locul III, in topul optiunilor electoratului – n.r.). Vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Pastrascu si  viceprimarul municipiului, Stanel Necula, au declarat astazi ca stiau de anumite incercari de racolare a unor parlamentari in perioada campaniei pentru alegerile prezidentiale, dar nu aveau idee ca acestea continua. “Nu trebuie sa neglijam discutiile anterioare campaniei la prezidentiale, in care, la un moment dat,  s-a discutat despre posibilitatea ca 3-4 parlamentari din alte partide sa se apropie de organizatia PDL Braila”, a spus Necula. Printre cei vizati, s-a numarat, potrivit Gianei Patrascu, senatorul Constantin Cibu (PNL) si deputatii Diana Tusa (PNL) si Viorel Balcan (PSD).

Patrascu a mai declarat ca, personal, nu considera ca senatorul Cibu ar fi o achizitie valoroasa pentru PDL. Ea a lasat sa se inteleaga ca se va opune, la discutarea, in conducerea organizatiei, a eventualei adeziuni a lui Cibu: “Nu mi s-a parut un primar bun, nu mi s-a parut un om politic bun, pana la momentul de fata nu mi-a demonstrat altceva. Daca va lua decizia sa se indrepte catre noi, catre PDL, vom vedea. In general, in democratie, majoritatea decide, iar daca nu voi fi eu de acord cu venirea domnului Cibu si ceilalti vor fi de acord, asta e”.

Nici viceprimarul Stanel Necula nu este incantat de ideea cooptarii lui Cibu in partid. Daca initial, Necula avea impresia ca este posibil ca senatorul sa treaca la PDL impreuna cu alti colegi liberali, el a fost dezamagit sa afle de la ziaristi ca Cibu va veni de unul singur: “ Eu am un vot in CODA, pe care o sa mi-l exprim in momentul in care o sa vad cu ce vine domnul Cibu in partid. Daca vine asa, cu o chestie despre care  stim cu totii, faptul ca are un capital politic, ca e un primar care a fost batut (in alegeri – n.r.)…  Eu imi amintesc foarte clar cand gestionam AMR-ul in fata Primariei, cand intre turul 1 si turul 2 am primit doua amenzi de 500 de milioane de lei, nu am cum sa uit chestiile astea. Daca el are o calitate pe care eu nu i-o stiu, cea de parlamentar si are niste proiecte consistente care sa-i aduca partidului un plus de valoare, voi decide in momentul in care stiu cu ce vine. Pentru ca  fiecare ne fabricam asa, o aureola, pe care, daca o  analizam mai atent, o demontam in 10 secunde. Deci  daca vine cu proiecte clare, cu niste chestiuni reale, cu oameni de calitate in partid… A, vine singur?! Pentru mine, singur nu conteaza, vreau sa vad mai multe”.

Precizam ca supararea lui Necula dateaza din anul 2008, cand a primit doua amenzi, de cate 500 de milioane de lei vechi, din partea Primariei, pe motiv ca a efectuat lucrari de amenajare a sediului firmei fara autorizatie, a distrus fatada cladirii respective si spatiul verde din jur. Necula a contestat in instanta cele doua sanctiuni si a castigat, astfel incat nu a platit niciodata acesti bani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-