Published On: Soare, Iun 27th, 2010

50 de hectare de terenuri agricole sunt in pericol la Chiscani

Share This
Tags

“Tinem sub supraveghere tot ceea ce inseamna diguri. Incercam sa tinem apa la un nivel cat mai scazut in municipiul Braila, asa cum ati prezentat si dumneavostra acolo unde ati filmat. De asemenea, incercam sa nu se inunde cele aproape 50 de hectare de pe raza comunei Chiscani” – este declaratia facuta astazi, la pranz, de prefectul Dumitru Popa, dupa videoconferinta cu prefectii, pe teme de inundatii. Popa a precizat, de asemenea, ca brailenii le-au intins o mana de ajutor vecinilor din Tulcea, mai precis celor din comuna Smardan, permitand unui camion sa recupereze mai multe animale dintr-o ferma. “Le permitem sa treaca un camion care sa incarce animalele, in special oi, pe care sa le duca pe terasa, mai precis pe raza comunei Romanu”, a spus prefectul.

De maine, potopul!

Incepand de maine, de la ora 9,30 intra in vigoare o noua atentionare pentru Judetele din nord-estul tarii, respectiv Maramures, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita, Harghita, Neamt, Covasna, Vaslui si Galati. Cantitatile de apa care vor cadea vor ajunge pana la 40 l/mp. “Daca suprafata solului ar fi uscata, nu ar aparea nici o problema, dar solul este deja ud”, explica Ion Sandu, Director General al Administratiei Nationale de Meteorologie. Mai mult, ca urmare a ploilor din ultima perioada, s-a instalat Codul Rosu pe mai multe rauri: Trotusul Superior, Raul Negru si Prut, iar Dunarea inregistra, la intrarea in tara, in aceasta dimineata un debit de 12.900 m/s, in crestere pana la 13.200m/s. Petre Stanciu, Directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor atentiona ca “vor exista probleme deosebite in zona Braila- Galati si catre Delta, pentru ca prognoza indica debite de 16.000 m/s la Galati”.
Pana acum, ploile din ultimele zile au afectat 85 de localitati din 20 de judete. Au fost evacuate 503 de persoane si inundate 760 de gospodarii si 2107 hectare de fanete. O persoana a decedat in Vrancea, iar una este data disparuta in Bacau.

Comentarii

comentariu

About the Author

-