Published On: Soare, Iun 27th, 2010

100 de oameni au asezat 3.000 de saci cu nisip in calea Dunarii

Share This
Tags

* ei au reusit sa opreasca inaintarea apelor catre casele din strada Ancorei

La doi pasi de zona centrala a Brailei, peste o suta de jandarmi, pompieri si politisti comunitari au muncit ore bune in apa pana la brau, aseara, pentru a opri inaintarea Dunarii. Ei s-au concentrat asupra zonei fostei societati ”Vermatta”, unde fluviul depasise nivelul malului  si exista pericolul sa inunde intreaga faleza, inclusiv caminele din strada Ancorei. Muncind in ploaie, in apa rece care avea circa un metru, oamenii au umplut peste 3.000 de saci cu nisip si i-au asezat, unul cate unul, in calea apei. Ei au reusit sa construiasca astfel un dig din saci inveliti cu folie de polietilena, si sa opreasca inaintarea Dunarii, in paralel cu echipele care deserveau cele sapte pompe care scot apa din zona, de cateva zile.
Peste o suta de angajati ai ISU, Jandarmeriei si Politiei Comunitare si-au reluat lucrul inca de la primele ore ale diminetii, cand alti mii de saci au fost umpluti cu nisip si asezati din zona fostei Capitanii, pana spre Transeuropa, unde apa a inundat deja malul.
Astazi nu se anunta ploi, dar, din nefericire, cotele apelor Dunarii sunt inca in crestere, cota  inregistrata la Braila fiind de 668 de centimetri, cu 8 centimetri peste cota de pericol.

Comentarii

comentariu

About the Author

-