Published On: mar, Iun 15th, 2010

„Adolescenta fara teribilism”

Share This
Tags

* este genericul sub care se desfasoara o campanie a politistilor in randul elevilor braileni

Politistii braileni deruleaza, in aceste zile, o campanie de constientizare a adolescentilor cu risc crescut de savarsire a unor fapte antisociale, cu privire la consecintele unor astfel de comportamente. In acest scop, oamenii legii au organizat o intalnire a tinerilor aflati temporar in stare privativa de libertate la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, cu elevii de la Grupul Scolar „Anghel Saligny” si de la Scoala nr. 22. Astfel, 18 elevi au stat de vorba fata in fata cu 10 tineri inchisi temporar , iar acestia din urma si-au impartasit „experientele de viata” copiillor care se bucura de libertate si le-au explicat ca o fapta necugetata iti poate distruge intreaga viata. La dezbatere a participat conducerea Penitenciarului, dar si psihologul unitatii, cadre didactice, politisti de la Compartimentele Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Politia de Proximitate.

„Povestile emotionante de viata ale tinerilor inchisi au avut rolul de a evidentia usurinta cu care poate fi incalcata legea la varsta adolescentei, varsta teribilismului. Fapte precum talharia sau furtul, in cele mai multe cazuri sub influenta grupului de prieteni, se transforma in ani petrecuţi in spatele gratiilor. Aflati la varsta la care aprecierea venita din partea grupului de prieteni conteaza mai mult decat familia, adolescentii au cedat presiunii grupului, iar de cele mai multe ori influenta a fost una negativa, care a incurajat comportamentele deviante”, se arat intr-un comunicat dat publicitatii de purtatorul de cuvant al IPJ Braila, insp. Jenel Sogor.

Inspectoratul de Politie Judetean, Penitenciarul Tichilesti si cele doua unitati de invatamant au semnat si un acord de parteneriat, care are ca scop derularea in comun a unor activitati adresate atat elevilor, cat si adolescentilor aflati in detentie. Premisa de la care a pornit campania denumită „Adolescenta fara teribilism” a fost aceea ca adolescentii reprezinta o categorie de populaţie cu risc de vulnerabilitate crescut in ceea ce priveste adoptarea unor comportamente antisociale. Partenerii implicaţi in aceasta campanie au in vedere si organizarea unei intalniri intre parinti ai caror copii se afla in detentie, ca urmare a savarsirii unei fapte de natura penala si parinti ai caror copii prezinta un risc crescut de a savarsi astfel de fapte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-