Published On: lun, Iun 21st, 2010

“Balcan si Badalan sunt niste dinozauri politici care si-au trait traiul si si-au mancat malaiul”

Share This
Tags

* este raspunsul democrat-liberalului Gheorghe Chiru, amenintat cu excluderea de presedintele organizatiei municipale PDL, Viorel Balcan * Chiru este de parere ca Balcan “este departe de a fi o mare valoare”, ci este doar “o mana ridicata” in plus pentru PDL, Parlament * cat despre Eugen Badalan, Chiru spune ca “nu a vazut manager politic mai slab ca el”

Democrat-liberalul Gheorghe Chiru nu se teme ca va fi dat afara din partid, doar pentru ca isi exprima deschis, in interiorul organizatiei, opiniile contrare celor ale noilor lideri, Viorel Balcan si Eugen Badalan

Chiru nu intelege de ce este amenintat de Balcan cu excluderea, doar pentru ca isi permite sa aiba alte opinii si isi exercita dreptul de a le prezenta colegilor: “Atat timp cat partidul se numeste Democrat, inseamna ca si comportamentul nostru este unul cat se poate de democrat, in sensul ca pot vorbi, imi pot spune parerea, sa trag concluzii despre una, despre alta. In Biroul Politic nu putem sa acceptam ca exista si o alta parere, exista si alta opinie si un altfel de tip de om decat ala din care e croit, de exemplu, domnul Balcan, care e dintr-o generatie pe care eu o accept la conducere cu greu?”.

 

Mai concret, Chiru este de parere ca Balcan – ca si Badalan, de altfel – este un dinozaur politic: “E unul din ala mai mititel, ca dinozaurii aia vechi au inceput sa se duca, dar e tot o emanatie a lor.  Ca acum el isi doreste sa ma aduca in fata presei, sa ma provoace, sa ajung in discutia Biroului Politic, sa ma propuna pentru excludere, ca am alte opinii, asta e treaba lui, insa  va spun, il privesc pe el cantitativ, pe domnul Balcan. E inalt si ma descurc, ma descurc  cu oameni cu volum. Repet, intr-o situatie ca asta nu am cum sa vorbesc despre un alt fel de volum – ma refer inclusiv la inteligenta”.

Chiru considera ca a tacut suficient de mult, in primele 10 luni dupa ce a venit in PDL si dupa aceasta silenzio stampa autoimpusa, intr-o perioada cat a fost numarul doi in partid, are dreptul sa-si spuna parerea, atat in interiorul organizatiei, cat si in afara. In opinia sa, Balcan “a pus calcaiul pe grumazul organizatiei”, ceea ce este inadmisibil: “Eu nu ii transmit un avertisment, dar el este deja intr-o mare eroare, pe un drum care-l duce catre pierzanie sigur. Din punctul meu de vedere, el n-o sa candideze niciodata unde vrea, pentru ca eu n-o sa accept generatia lui la Braila , fiindca sunt specimene greu de calificat. Imi cer scuze, dar e departe de a fi o mare valoare, de care partidul asta avea nevoie indispensabila, e doar o mana ridicata, atat, din punctul meu de vedere”.

Chiru a mai declarat ca atat Balcan, cat si Badalan l-au amenintat cu bataia, pentru ca exprima opinii contrare lor, ceea i se pare “de-a dreptul jenant”, mai ales pentru un fost general, care a condus armata tarii. Intrebat daca il crede capabil pe generalul in rezerva Eugen Badalan sa loveasca un coleg de partid, democrat-liberalul a raspuns : “Astia carora le ies ochii din orbite si le stralucesc pupilele, in conditiile in care se exprima la modul asta, am toata increderea ca pot face un gest dintr-asta. Generatia lor de aur, care pentru mine e de tinichea, n-a adus nimic bun la Braila asta, de 20 de ani stam pe loc si ii consider oameni care si-au trait traiul, si-au mancat malaiul” .

Chiru a recunoscut ca, intr-o discutie furtunoasa, i-a spus in fata lui Badalan, ca este fericit ca a fost ultimul care i-a tras un sut in fund, inainte ca generalul sa fie schimbat din functia de presedinte:

“Cred ca si acum face tratament pentru zona aia intima dorsala, asta-i o problema. Era o sedinta la care a fost prezent primul ministru si i-am cerut intr-adevar demisia, in sensul ca era onorabil pentru  el sa plece dintr-o functie careia nu i-a facut fata datorita managementului politic defectuos . Am trecut prin politica asta, asa cum ati observat, mai sus, mai jos; nu am vazut manager politic mai slab ca el. Si cred ca a meritat pana la urma ce a primit. Nu din partea mea, ca aia-i trece, nu stiu ce medicament ia, stiu ca inca face tratament dupa un an de zile, dar stiu ca seful partidului, dupa trei zile i-a semnat eliberarea dintr-o functie care a fost o povara pentru el”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-