Published On: mie, Mai 12th, 2010

Stănel Necula: “E mai uşor de făcut administraţie decât afaceri”

Share This
Tags

Viceprimarul Stănel Necula, omul de afaceri care, zice-se, ar fi rămas cu datorii de un milion de euro în urma firmei sale, Sanoterm Install, susţine că a tras cât a putut de firmă ca să nu moară şi că, în ciuda bârfelor care circulă despre găurile din bugetul afacerii, “acum nu mai am nici o datorie”. De fapt, datoria nu este a lui, ci a urmaşilor urmaşilor lui, pentru că “administratorul judiciar a fost schimbat după ce instanţa a hotărât că nu eu m-am făcut răspunzător de acumularea datoriilor şi de faliment”.

Povestea firmei lui Necula nu este foarte neobişnuită. După ce a început treaba să se împută în mediul de afaceri, prin 2006, viceprimarul a declanşat procedura de insolvenţă a societăţii. Falimentul a fost declarat abia anul trecut, deşi Necula recunoaşte că “s-ar fi putut declara după numai şase luni. În schimb, am ales să mă chinui cu firma trei ani de zile, s-o salvez”. Lichidarea activelor s-a făcut fără probleme, iar instanţa de judecată a hotărât, la ţanc, că nu administratorul este responsabil de situaţia creată. La ţanc, pentru că, exact în ziua în care s-a emis hotărârea, banca la care Sanoterm avea datorii a pus poprire pe leafa viceprimarului.

Stănel Necula a reuşit, deci, să iasă cu faţa relativ curată din toată tărăşenia. Dar cine l-a falimentat? Edilul ne-a spus că “diverşi terţi ne-au tras ţepe serioase şi nu ne-au plătit lucrările la timp. Aveam 250 de angajaţi, deci cheltuielile erau destul de mari”.

Societatea Sanoterm Install a rezistat pe piaţă fix zece ani. Falimentul pe care Stănel Necula, în calitate de administrator, nu a reuşit să-l evite şi care, spune instanţa, nu ar fi survenit din cauza lui, l-a făcut pe acesta să spună, întrebat cum se aşteaptă să administreze un oraş întreg, în condiţiile în care a păţit pocinogul în mediul privat, că “este mult mai uşor de făcut administraţie decât afaceri. Cel puţin teoretic, pentru că există, şi aici, multe şicane”. Necula şi-a susţinut afirmaţiile, spunând că “primarul este mulţumit de mine”.

Bun sau rău administrator, Stănel Necula a reuşit să-şi păstreze scaunul de viceprimar şi să contracareze subiectul delicat al datoriilor pe care nu le-ar mai avea către terţi sau către statul român.

Comentarii

comentariu

About the Author

-