Published On: mar, Mai 25th, 2010

Se fura orice: un brailean a furat un stup cu tot cu albine!

Share This
Tags

Reţinut pe ordonanţă. La data de 24 mai a.c., la orele 00.40, un agent de la Postul de Poliţie Comunală Gemenele, care se afla în serviciul de patrulare pe raza comunei împreună cu agentul de pază comunală, a oprit în trafic pentru control autoturismul condus de C.Dumitru (40 de ani), din comuna Râmnicelu. În timp ce se verificau documentele şoferului şi ale maşinii, pasagerul E.Marius Sorin (29 de ani), din satul Corbeni, comuna Racoviţa, proprietarul autoturismului, aflându-se în stare vădită de ebrietate, i-a adresat poliţistului injurii şi ameninţări cu acte de violenţă şi a încercat să-i smulgă actele din mână. La un moment dat, E.Marius Sorin s-a urcat la volanul maşinii, l-a condus circa 400 de metri şi a intrat într-un podeţ, după care a coborât din autoturism şi l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe agentul de poliţie care a folosit spray-ul lacrimogen şi, cu sprijinul agentului de pază, l-a imobilizat şi l-a încătuşat. Cel în cauză a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus reţinerea pe ordonanţă a numitului E.Marius Sorin, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi refuz de a se supune recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Urmează ca astăzi, 25 mai, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Violare de domiciliu şi furt. Luni, la orele 10.30, I.Marian (35 de ani), din comuna Traian, s-a prezentat la postul de poliţie comunală şi a sesizat că, în ziua de 22 mai a.c., numitul N.Laurenţiu (38 de ani), localnic, a pătruns fără drept în curtea locuinţei fratelui său, I.Virgil (39 de ani), şi a sustras mai multe unelte folosite în lucrări de zidărie. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 150 de lei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violare de domiciliu şi furt.

Autorii furtului au fost identificaţi. Ieri, lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Ianca au desfăşurat cercetări privind un furt comis în noaptea de 23/24 mai 2010, în dauna părţii vătămate N.Emilia (84 de ani), din satul Plopu, şi au stabilit că principalii suspecţi sunt numiţii B.Ştefan (50 de ani) şi B.Iulian (40 de ani), ambii din acelaşi sat. Aceştia au escaladat gardul curţii locuinţei şi au sustras 12 ţevi metalice, în valoare de 500 de lei. S-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Cercetat pentru furtul unui stup cu albine. La orele 13.00, M.Mirel, din comuna Racoviţa, a reclamat la postul de poliţie din localitate faptul că, în noaptea de 23 spre 24 mai 2010, numitul C.Radu (24 de ani), localnic, i-a sustras din zona cantonului silvic un stup populat cu albine, valorând aproximativ 300 de lei, pe care l-a dus la domiciliul lui. Poliţiştii au efectuat cercetări şi au întocmit dosar penal pentru furt calificat, prejudiciul fiind recuperat.

Prins la timp. La orele 15.15, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat că a observat o persoană necunoscută în incinta unui imobil nelocuit situat pe strada Cloşca. La locul indicat s-au deplasat poliţişti care l-au surprins pe numitul T.D.F. (16 ani), din Municipiul Brăila, în timp ce încerca să părăsească zona, escaladând gardul împrejmuitor al locuinţei. Fiindu-i efectuat controlul corporal, asupra sa au fost găsite mai multe bunuri (un ceas pentru mână, o pereche de ochelari şi un acumulator pentru telefon mobil)  despre care s-a stabilit că au fost sustrase din interiorul imobilului. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind preluate de judiciarişti de la Biroul de Investigaţii Criminale în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a minorului.

Act sexual cu un minor. La data de 24 mai a.c., agenţii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Viziru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că localnicul M.Ionuţ (19 ani), în perioada ianuarie 2009-mai2010, a întreţinut raporturi sexuale cu minora B.M.(14 ani), din comuna Berteştii de Jos, în urma relaţiei rezultând un copil care a fost născut la data de 24.05.2010. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de act sexual cu un minor, conform Art.198, din Codul Penal.

Depistat de poliţişti. La data de 24 mai 2010, la orele 13.40, agenţii de la Postul de Poliţie Comunală Racoviţa l-au depistat pe numitul S.Bebi (33 de ani), din satul Custura, comuna Racoviţa, care avea asupra lui un cuţit cu lama în lungime de 20 cm, cu care ameninţa trecătorii care se deplasau pe raza satului. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru port de armă albă în locuri publice, în conformitate cu Legea 61/1991 (republicată).

Cercetat penal pentru distrugere. În ziua de 24 mai a.c., la orele 14.30, o patrulă de siguranţă publică a fost dirijată să se deplaseze la intersecţia străzii Roşiorilor cu strada Piaţa Poporului unde avea loc un conflict. Poliţiştii l-au identificat pe brăileanul D.Giani (23 de ani)  care, pe fondul unui conflict spontan cu numitul G.Osman, din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, a spart parbrizul şi geamul unei portiere de la autoturismul acestuia din urmă, creând un prejudiciu de 1.500 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Luni, la ora 1.45, agenţii de la Posturile de Poliţie Comunale Măxineni şi Siliştea, aflându-se în serviciul de patrulare pe DJ 221, în localitatea Mărtăceşti, comuna Siliştea, l-au oprit şi identificat în trafic pe numitul S.Nicuşor (32 de ani), din comuna Cazasu, care conducea autoturismul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest şi i s-a întocmit dosar penal, conform OUG 195/2002 (republicată).

Fără permis de conducere. La orele 11.30, poliţişti de la Serviciul Rutier Brăila l-au depistat pe numitul D.Cosmin Costel (24 de ani), din Municipiul Galaţi, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2B, în afara localităţii Silistraru, cu o viteză care depăşea limita legală admisă pe acest sector de drum. Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că cel în cauză nu este posesor al permisului de conducere, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal, conform OUG 195/2002 (republicată). A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. În ziua de 24 mai 2010, lucrători din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au acţionat pe arterele din municipiul şi judeţul Brăila pentru prevenirea şi combaterea abaterilor de la normele rutiere. Poliţiştii au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.050 de lei, şi au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-