Published On: vin, Mai 21st, 2010

Raj (Kapoor) se credea in filmele indiene cu cersetori. SCCO i-a stopat “cariera”

Share This
Tags

Dupa ce in urma cu cativa ani Braila era in top prin “printul tiganilor” Cosmos Tanase in materie de cersetorie prin acapararea tuturor zonelor cu vad bun din Europa, in loc sa ia exemplu de la Cosmos, care s-a eliberat abia acum cateva luni din penitenciar, la Braila s-a format o noua retea de trafic de persoane.  Aceasta era un monopol al familiei Plescan, al carei “capo di tutti capi” este Plescan Constantin zis “Raj”, in prezent disparut. In schimb au ramas sa ispaseasca pacatele sefului: sotia, ginerele si fiul acestuia!

Poliţişti de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Brăila, au efectuat cercetări cu privire la destrămarea unui grup organizat care acţiona în municipiul nostru, prin racolarea de persoane în vederea exploatării prin cerşetorie în statele Uniunii Europene, în special, în Franţa. Ofiţerii au stabilit că, începând cu anul 2009, grupul infracţional, compus din P.C. (54 de ani), alias “Raj Kapoor”, P.L. (50 de ani) şi fiul acestora, P.C. (31 de ani), toţi domiciliaţi în municipiu, în mod repetat, a racolat mai multe persoane pe care le-a cazat şi transportat în Franţa, în scopul exploatării prin cerşetorie.

Astfel, în urma investigaţiilor efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, a fost identificat şi oprit în trafic, la ieşire din municipiu, un autocar în care se aflau 20 de persoane, fiecare cu vizibil handicap fizic şi psihic, însoţiţi de P.C.

Efectuând şi percheziţii domiciliare în locuinţele acestora, poliţiştii au mai identificat 3 persoane care urmau să fie transportate tot în Franţa. În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea pe ordonanţă faţă de P.L. şi fiul P.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată, fapte prevăzute şi pedepsite de art.7, alin.1, cu referire la Art.2, pct.12, din Legea 39/2003, şi Art.12, alin.1 şi 2, lit.a), din Legea 678/2001. În ziua de 18 aprilie a.c., aceştia au fost prezentaţi Tribunalului Brăila care a dispus arestarea lor preventivă, pentru primele 29 de zile.

Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Continuându-se cercetările pentru identificarea şi prinderea întregului grup infracţional, ieri, 20 mai a.c., a fost arestat preventiv şi P.R.(28 de ani), din municipiu, iar împotriva numitei M.V.(19 ani), din municipiu, s-a dispus obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu 30 de zile. De asemenea, poliţiştii S.C.C.O.A  Brăila şi procurori D.I.I.C.O.T. Brăila au declanşat procedurile legale de a obţine mandate europene de arestare în lipsă pentru alte patru persoane despre care s-a stabilit că fac parte din acest grup şi se află pe teritoriul Franţei.

Asa cum se intampla in filmul indian “Vagabondul” actorii, spectatorii si producatorii plang de la inceput si pana la sfarsitul filmului, asa cum fac si toti inculpatii din filmul DIICOT. S-ar parea ca filmul lor nu s-a incheiat, fiindca cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale!

Comentarii

comentariu

About the Author

-