Published On: mar, Mai 25th, 2010

PDL Braila – un partid “constipat”

Share This
Tags

Intr-o perioada in care increderea in partidele politice scade de la o zi la alta, reporterii nostri au testat deschiderea filialelor locale catre posibilii noi membri. Prin urmare, am mers la sediul fiecarui partid brailean si am incercat sa ne inscriem in partid. Pe primele locuri in topul deschiderii se afla PSD si PNL, ultimul loc fiind adjudecat fara probleme de PDL, care se dovedeste a fi un “partid inchis”.
Este ora 10 dimineata. Intram in sediul Partidului Romania Mare. O atmosfera care aminteste de sediile de partid comunale, in ciuda faptului ca sediul particului condus de Vadim Tudor se afla pe o strada cocheta, in buricul targului. Suntem intampinati de domana Mia, care ne spune conchis ca putem deveni membri PRM daca suntem decise sa platim o cotizatie de un leu nou pe luna. Mai mult, ne amageste cu niste viitoare castiguri in viitoarea campanie lectorala, cand ne vom putea completa veniturile impartind fluturasii cu chipul tribunului. Vizita noastra este scurta. Nici vorba sa ne fie prezentata doctrina PRM sau domana Mia sa se refere vreo secunda la ea!
Continuam periplul nostru la sediul Partidului Conservator. O atmosfera asemanatoare cu cea de la PRM, insa prestatia unei domnisoare care ne-a spus ca face parte din organizatia de tineret este sub asteptari. Ni se explica doar ca putem deveni membri ai tinerilor consevatori si ca nu vom consuma prea mult din timpul nostru liber cu sedintele, “care nu se tin”. Daca insitam totusi sa participam la vreo actiune, o putem face strangand semnaturi pentru reducerea varstei de pensionare a femeilor din Romania.
Din ce in ce mai dezamagite de reprezentantii filialelor brailene ale partidelor politice patrundem in sediul PNL. Scartaitul groaznic al usii nu este de bun augur, credem noi, insa realitatea se dovedeste a fi alta. Suntem intampinate cu entuziasm. Ni se explica foarte clar cum putem deveni membri PNL si ca, daca suntem evidentiate de seniori, putem accede la functii importante in partid. Ca si la celelalte partide, nici un cuvintel despre doctrina partidului. Nici nu ni se povesteste, nici nu suntem intrebate de ce am dori sa devenim membri PNL.
Urmatoarea vizita este la sediul Partidului Social Democrat, aflat la mica distanta de cel al liberalilor – majoritatea partidelor avand sediul in plin centrul Brailei – ne arata ca aveam de-a face cu un partid puternic organizat, cel putin la suprafata. Suntem invitate sa luam loc, ni se explica felul in care putem deveni membri PSD, ba chiar suntem sfatuite sa devenim mebri chiar daca nu ne putem permite sa platim cotizatia – “nu este nici o problema”. Ca si la celelalte partide, nici o vorba despre doctrina partidului.
Partidul Democrat Liberal s-a dovedit, in ciuda faptului ca este la putere in Romania, o deziluzie din punct de vedere organizatoric. Am fost tinute pe hol si ni s-a explicat in graba ca putem deveni membri “dupa ora 18″, cand vin cei de la organizatia de tineret. Nici vorba despre doctrina, doar cateva cuvinte legate de felul in care vom putea deveni democrat-liberale. “Daca va intelegeti cu cei de la tineret, daca socializati cu ei, veti putea deveni membre!”, in pragul usii, ceea ce dovedeste ca venirea lui “Titiu” Dumitriu la conducerea Comitetului de Organizare si Coordonare a Alegerilor din PDL este nu o mutare proasta, ci una de tot rasul, galateanul aratand evident ca nu-i suporta pe brailenii despre care spune ca i-ar fi neamuri! (Adreaa Zaharia, Ionela Constandache)

Comentarii

comentariu

About the Author

-