Published On: mie, Mai 19th, 2010

Oamenii nimanui

Share This
Tags

Consiliul Consultativ al Judetului Braila s-a reunit recent pentru a pune in discutie o problema foarte grava cu care se confrunta zeci de braileni care sunt “oamenii nimanui”. De cele mai multe ori, acestia nu au o locuinta stabila si pentru ca nu au acte de identitate nu pot beneficia de ajutorul statului in astfel de cazuri.

intr-o astfel de situatie se afla familia Cojocaru. E. Cojocaru locuieste in uniune consensuala cu V. Vlaicu, cei doi crescand impreuna 5 copii, care nu au paternitate stabilita si doar unul dintre ei detine certificat de nastere. Din aceasta cauza, membrii familiei nu pot obtine ajutor social de la stat si nici nu se pot inscrie la un medic de familie.

Un caz similar este intalnit si in doua comunele brailene, Ramnicelu si Gemenele. Aici, trei copii nu au certificate de nastere, iar asistentii sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila s-au deplasat la domiciliile celor doua familii si i-au instruit pe angajatii primariilor desemnati sa se ocupe de cazurile sociale de pe raza teritoriala a celor doua comune cum sa procedeze in astfel de situatii.

“Mai greu este cu brailenii care locuiesc de ani de zile prin canalizarile orasului. Sunt foarte greu de gasit si nu au niciun fel de acte de identitate, prin urmare este foarte greu sa-i ajuti. Noi ne-am propus sa infiintam un ONG care sa se ocupe de soarta acestor oameni. Din primele noastre calcule, la nivelul Brailei exista peste o suta de persoane care sunt ale nimanui. Un caz descoperit de noi este cel al unei mame care traieste cu fiul ei intr-o canalizare. Nici ea si nici copilul nu au acte de identitate”, a declarat Maria Ion, membru a unui grup de initiativa care isi propune sa ajute oamenii fara identitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-