Published On: mie, Mai 19th, 2010

Maritisul, sanatatea si banii – cele mai cerute vrajitorii la Braila

Share This
Tags

„24 de car]isoare, 24 de osicioare…”, isi incepe de fiecare data descantecul vrajitoarea Mari]a din Braila, una dintre cele mai cunoscute in bransa care are, neoficial, o cifra de afaceri ame]itoare in condi]iile in care exista numerosi braileni care isi cheltuie economiile si isi vand bijuteriile pentru a-si afla viitorul sau pentru a-l schimba.

„Mul]i vin la mine cu diferite probleme, dar de cele mai multe ori mi se cere sa dezleg cununii pentru ca omul sa se poate casatori. Urmeaza cei care sunt bolnavi si care, dupa ce doctorii le spun ca nu se mai poate face nimic vin la mine sa-i ajut. Eu reusesc sa-i rezolv si de aceea sunt cunoscuta. Vin la mine si oameni de afaceri sa le dau in car]i pentru afaceri si sa le fac descantec pentru spor la bani”, spune Mari]a.

Vrajitoarea Mari]a este contrasiza atat de psiholgi cat si de juristi. „|n ciuda progresului civiliza]iei umane, practicile de manipulare s-au pastrat, multe dintre ele dovedind o regretabila eficacitate. Cei care apeleaza la vrajitoare o fac din motive diverse, unele de-a dreptul naive, altele ingrijorator de grave. Printre acestea se afla : lipsa de loialitate intre concuren]i, lupta barba]ilor pentru a li se recunoaste farmecul viril sau tendin]a de eliminare a adversarilor politici”, spune psihologul Eduard Lazar.

Juristul Mihut Radu atrage aten]ia asupra faptului ca vrajitoarele comit mai multe infrac]iuni, atunci cand isi fac „meseria”. „Ceea ce fac aceste persoane este o incalcare grava a Codului Penal, atat in ceea ce priveste infrac]iunea de inselaciune cat si cea de evaziune fiscala, in condi]iile in care veniturile ob]inute din vrajitorie nu sunt declarate la fisc. Sunt cunoscute cazuri cand persoanele care au apelat la vrajitoare au ramas fara mari sume de bani sau bijuterii. De frica vrajitoarelor, foarte pu]ini fac plangere, insa este cunoscut cazul vrajitoarei Nina, care a fost condamnata pentru inselaciune”, declara Radu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-