Published On: lun, Mai 10th, 2010

De la priveghi, la incendiu

Share This
Tags

S-a intamplat azi-noapte in comuna braileana Chiscani, unde oamenii stransi la capataiul unui consatean decedat au plecat in graba, dupa ce au aflat ca locuinta unuia dintre ei a luat foc.  Alarma a dat-o un batran care trecea pe ulita si a vazut fumul, insa flacarile s-au extins cu rapiditate, iar pana au ajuns pompierii, casa a ars in intregime. Potrivit primelor indicii, incendiul a pornit de la scurt circuit la instalatia electrica.
Totul s-a intamplat azi-noapte, cand proprietarii casei, trei frati, erau plecati de acasa la priveghiul nasului unuia dintre ei. Un satean care plecase la un magazin din centrul comunei a vazut la capatul ulitei fum si cand s-a apropiat, si-a dat seama ca locuinta acestora ardea. Omul a strigat dupa ajutor, insa n-a fost nimeni sa-l auda, pentru ca localnicii de pe ulita erau cu totii adunati la capataiul mortului. Sateanul a fugit intr-un suflet la locuinta decedatului si a dat alarma, iar oamenii au venit cu totii sa ajute la stingerea focului. Era insa prea tarziu: flacarile cuprinsesera deja intreaga casa. Intre timp, un vecin observase si el fumul si speriat, telefonase la 112. Patru autospeciale de pompieri s-au deplasat la fata locului, la interventie.
“Nu era nimeni in casa, toata lumea era la mort. Erau la mort si s-au trezit. Eu am vazut fum pe ulita si am strigat, toata lumea, am dat alarma. Pana au venit pompierii, s-a intins focul totul e uscat si s-a intins focul”, a spus Petre Dumitrache. Oamenii spun ca pagubele au fost limitate, fiindca nu batea vantul, iar flacarile nu s-au extins si catre gospodariile vecine. In plus, satenii au reusit sa scoata la timp din casa aflata in flacari doua butelii, care puteau exploda in orice moment. Dupa aproximativ trei ore, pompierii au reusit sa lichideze incendiul, insa casa a fost complet distrusa. Primele indicii conduc spre ipoteza unui scurt circuit, dar cercetarile vor continua in cursul zilei de astazi, pentru stabilirea exacta a cauzei sinistrului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-