Published On: vin, Mai 7th, 2010

A devenit o traditie: La PDL Braila, in fiecare luni, o schimba pe Giana!

Share This
Tags

Filiala locala PDL a fost vizitata zilele trecute de o echipa de arbitri de la centru, care ar trebui sa dea verdictul in meciul dintre numeroasele gasti aflate intr-un perpetuu meci in care nu se ia pauza, iar jocul periculos sau la ofsaid nu aduce cartonase galbene, ci bile albe, in relatia cu apropiatii de la centru. Drept sa spunem, ne-am plictisit de partida asta care dureaza de vreo patru luni si in care, saptamanal, noi, ziaristii, avem, n-avem treaba, suntem anuntati confidential ca Giana Patrascu sigur va primi cartonasul rosu si va fi eliminata din conducerea organizatiei. In primele saptamani, am pus botul si-o tot sunam ca sa ne confirme informatia, iar, dupa un timp, nici nu mai astepta intrebarea, ne spunea direct ca nici de data asta nu-i adevarat. Mai apoi, nici nu am mai telefonat, ca ne plictisisem si eram convinsi ca, la o adica, daca se va intampla minunea, ne va suna ea, usurata, sa ne anunte ca, in sfarsit, are un raspuns pozitiv pentru noi.

Din cate bagam de seama, asa molateca, precum o vad unii, Giana se tine bine (de scaun), iar adversarii din propriul partid nu au reusit s-o clinteasca din loc, nici aia de se dau mari generali, nici aia de-i vorbeste lumea ca-s tepari. Nu stim altii cum sunt, dar noi unii, incepem sa credem ca, de fapt, marea problema nu este sa fie scoasa din joc Giana, ci faptul ca nu au pe cine sa bage in teren, in locul ei, unul mai de Doamne-ajuta. Ca daca e sa compari rezultatele la alegeri, asa moale cum  vad unii, Giana Patrascu a reusit mai mult decat generalul mana – forte Badalan, cu gasca lui de militari in rezerva. Nici varianta cu Titi Dumitriu, indelung – mult prea lung – vehiculata nu pare cine stie ce scofala; sincer, ne-am cam saturat de parasute …astea… parasutate sau parasutati trimisi de la Bucuresti si mai nou, din Galati. Ca ni-i trimitea Bucurestiul, ca pe politicienii lu’ Peste care nu mai aveau loc pe listele din capitala si trebuia sa li se faca loc intr-un oras dunarean, mai treaca-mearga, dar sa ne trimita Galatiul pe-aia pe care nu-i mai vor ei, cum ar veni, sa desarte cosul la noi, asta chiar ca-i culmea! Am mai avut experienta trista cu o Buruiana smulsa din radacini de galateni si aruncata peste Siret, in circumscriptia din Braila; acum sa-l luam de bun pe Dumitriu, care tocmai si-a dat demisia din fruntea PDL Galati, cu o secunda inainte sa fie demis, iar Biroul Politic Municipal PDL, dizolvat?! Cum ar veni, Dumitriu a fost sactionat pentru rezultatele slabe obtinute de partid la ultimele alegeri, iar in urma sutului in fund primit in orasul vecin, el ar vrea sa aterizeze direct la conducerea filialei PDL Braila. Acum, noi intelegem ca in felul asta sutul in fundul Maurului inseamna un pas inainte pentru el; problema este ca inseamna doi pasi inapoi pentru noi, brailenii!Nu ca ar tine cineva cont de interesele judetului…  Si-n defintiv, poate si pentru Dumitriu, pozitia la care spera inseamna, de fapt, o mazilire din orasul Galati la tara, la Braila , in raionul natal. Important este insa ca aici are prieteni buni, care i-au promis sa-l ajute sa se descurce, precum Badalan, care a aratat ce bine se pricepe la politica, dovada ca a fost schimbat din functie, sau Viorel Balcan, care are inca senzatia ca procentul de circa 50% obtinut la alegerile parlamentare i se datoreaza lui, nu PSD-ului, in numele caruia a candidat si care va avea mari surprize la urmatoarele alegeri. Bine, mai sunt in gasca celor doi si alti trepadusi care se dau ba cu unul, ba cu altul, dupa cum bate vantul, dar pe care, la o adica, nu te poti baza, ca schimba tabara fara nici o clipire, daca li se promite o bucata mai mare de ciolan.

Ceea ce ne este clar e faptul ca daca se va intampla vreodata s-o pierdem pe Giana din fruntea PDL, mai ales acum, dupa ce ne-am obisnuit cu aceasta traditie milenara, de a fi schimbata saptamanal, o sa-i ducem lipsa si-o sa ne gandim la ea, in fiecare zi de luni. Sau poate al de i-o lua locul sa fie vreun Terente politic, de-o sa ne stea mintea-n loc cand o sa ne-arate ce poate si-o sa uitam de  Giana?  ( Titiu Dumitriu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-