Published On: joi, Mai 13th, 2010

12 detinuti minori au sarbatorit Inaltarea Domnului in libertate!

Share This
Tags

Astăzi, un grup de minori si tineri a participat alături de membrii comunitarii din Tichilesti la festivităţile prilejuite de Ziua Eroilor. Ziua de 13 mai 2010 a fost una deosebită pentru minorii şi tinerii din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti. Este o zi care are o dublă semnificaţie, una este duhovnicească, şi anume, Sărbătoarea Înălţării Domnului iar cealaltă este semnificaţia istorică, anume comemorarea eroilor români căzuţi pe toate câmpurile de luptă, în lagăre şi închisori pentru apărarea ţării, a credinţei şi a demnităţii omeneşti.

Elevilor Şcolii de Arte şi Meserii din incinta penitenciarului li s-a prezentat un material cu conţinut specific, de către cadrele didactice ale acesteia, la final păstrându-se un moment de reculegere pentru martirii neamului. După acest moment o parte din minorii si tinerii ce desfăşurau activităţi educative au optat să participe la slujba Sf. Liturghii oficiată în capela unităţii de către preotul capelan.

Prin colaborarea Serviciului de Reintegrare Socială a penitenciarului cu enoriaşii ordocsi ai comunei Tichilesti, 12 minori şi tineri au onorat invitaţia preotului Eduard Bolovan de a participa la hramul bisericii din parohia Tichileşti II. Au ascultat slujba de pomenire  oficiată de preoţii Bolovan Eduard, Pelin Gabriel, Boabeş Gabriel, Pleşca Sorin si  frumosul moment artistic oferit de copii din diferite clase ale Şcolii Generale clasele I-VIII din localitatea Tichileşti, copii prezenţi acolo împreună cu profesorii care s-au ocupat de pregătirea evenimentului.

După depunerea florilor la Monumentul Eroilor din sat, cei 12 copii de la penitenciar au primit pachete din partea credincioşilor ca toţi ceilalţi copii participanţi. Împreună cu credincioşii din Tichileşti, cu elevii şcolii din localitate si cu membrii ai autorităţilor locale, au mers la Căminul Cultural al comunei luând parte la agapa creştinească oferită de cei a căror parohie este în mare sărbătoare.

Bucuroşi, zâmbitori şi cu mai mult respect faţă de propria persoană cei 12 s-au întors la penitenciar. Dar pe chipul lor se citea o altfel de bucurie, una duhovnicească, insuflată de harul dumnezeiesc şi compasiunea omului liber faţă de omul care prin neascultare a pierdut libertatea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-