Published On: lun, Apr 26th, 2010

Vasile Varga: “NU SUNT LA BUTOANELE BRAILEI!”

Share This
Tags

Infobraila nu se dezminte si va ofera un nou subiect incendiar. Reporterii nostri au surprins incognito un dialog senzational pe care Vasile Varga, celebrul notar brailean, l-a avut cu o ziarista. Noi ne aflam in posesia inregistrarii de aproximativ 48 de ore, timp in care am comparat vocea de pe inregistrarea noastra cu alte aparatii la televiziune sau in conferintele de presa ale cunoscutul om politic brailean. Este vocea lui Vasile Varga, fara nici un fel de dubiu. Astazi, va prezentam transcriptul inregistrarii si adaugam o fotografie din arhivele unor inalte fete bisericesti. Iata  transcriptul:

Va este frica de Dumnezeu?

Sunt un om cu frica lui Dumnezeu. Intotdeauna am fost. De altfel, am credinta sincera ca nu as fi reusit in viata daca nu as fi fost asa. Lui ii datorez totul!

Sunteti un credincios practicant…

Da. Merg la biserica. Respect sarbatorile. Nu imi place sa vorbesc mult despre asta, cum nu-mi plac nici cei care isi exhiba credinta sau sustinerea fata de Biserica. Daca vrei sa ajuti, fa-o in tacere! Eu asa cred ca este cel mai bine…

Cum se impaca imaginea unui om religios cu aceea de om dur, sigur pe sine?

Se impaca foarte bine. Sunt poate mai direct, mai aspru uneori, dar corect! Puteti spune orice despre mine, dar nu ca nu sunt corect!

Sunt si oameni care spun si asta…De pilda ca sunteti implicat in afacerile lui Closca.

Mi-ar placea ca acei oameni sa nu se ascunda in spatele unor pseudonime si sa-mi spuna in fata asta, barbateste. Nu spun asa pentru ca as fi misogin, dar femeilor le sunt permise unele trucuri… In ambele cazuri insa astept ca barfele acestea sa fie acoperite si de probe! Cat despre Closca, n-am nici in clin si nici in maneca cu afacerile lui. Nu vreau sa comentez povestea de acolo, dar n-am vazut nici piata mutata din loc si nici nu i-am auzit pe oamenii care isi castiga cu greu traiul zilnic vanzand in piata ca la “privat” au crescut chiriile. Ei spun ca sunt mai mici decat la DAPT. Repet, cei care au ceva de spus este bine sa o faca deschis,  pronuntand nume…

De unde probe?! Se spune ca sunteti cel mai bun. Circula tot felul de legende…

Eu cred ca atunci cand acuzi pe cineva trebuie sa tratezi problema la modul cel mai serios cu putinta, sa aduni probe, nu sa faci afirmatii bazate pe legende. Ce legende ar putea genera un astfel de impuls?

Se spune ca singurul act pe care nu-l puteti legaliza este un act sexual, ca la restul n-ar fi nici un fel de problema!

Da?! Asa se spune (rade)? Nu este adevarat, dar ca legenda urbana merge. Vorbind serios insa, sa stiti ca legalizarea actelor se face conform legii. Nu am avut si nu voi avea niciodata astfel de probleme, pentru ca profesia este viata mea. Tin foarte mult la probitatea mea profesionala si la meseria mea, pe care, zic eu si miile de oameni care mi-au trecut pragul, ca mi-o fac cum trebuie, respectand legea si cetateanul!

Ati fi renuntat la profesia dumneavoastra pentru o alta?

Nu. Categoric nu. Stiti foarte bine ca mi s-a facut deosebita onoare de catre conducerea centrala a PNL sa candidez pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila. De fiecare data cand acestea au presupus renuntarea la profesia mea am ales profesia si nu cariera politica. Poate ca as fi facut-o daca la Braila ar fi ramas fiica mea sa continue activitatea. Ea are o cariera frumoasa la Bucuresti, iar eu imi iubesc atat de mult copii, am un baiat si o fata, incat nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa ii tai ei aripile ca sa ajung eu nu stiu ce demnitar!

In politica locala sunteti insa un adversar de temut? Le e teama colegilor de dumneavoastra? Sedintele CLM au devenit un cosmar pentru unii…

Au devenit un cosmar nu neaparat pentru unii dintre colegii mei, ci mai ales pentru anumiti functionari. Pentru cei care sunt platiti din bani publici si nu isi fac treaba! Nu pot sa tac, nu vreau sa tac si brailenii care m-au ales stiu foarte bine ca nu voi tacea. Nu putem lasa oameni platiti din taxele si impozitele noastre sa nu-si faca treaba cum trebuie!

Multi spun ca va aflati la butonele Brailei, ca din biroul acesta se conduce orasul!

Este un nonsens (se amuza copios). Daca exista oameni care spun asta inseamna ca ei mint. Daca cineva s-ar afla la butoanele acestui oras, asa cum spuneti dumneavoastra, primul lucru pe care l-ar face ar fi sa nu se afle ca se afla la butoane, nu-i asa?

Nu mi-ati raspuns la intrebare…

Nu. Nici vorba. Eu sunt liberal, iar liberalii adevarati nu au astfel de inclinatii.

Dar macar la butoanele PNL tot sunteti. Stati in spate, cumva in linia a doua si trageti sforile…

Este o perceptie gresita a multora, in special al celor care nu au incredere in generatia tanara. Daca accepti ca vine o vreme cand trebuie sa stai un rand in lateral, sa sustii niste tineri, este foarte bine. Nu imi place imaginea unora care se agata cu dintii si cu unghiile de o pozitie la care nu renunta nici in ruptul capului, chiar daca nimeni nu-i mai vrea sau, biologic, nu mai pot. Nu m-am pus niciodata in situatii ridicole si nu am de gand sa o fac acum. Sustinerea cuiva, sfatul pe care i-l oferi, daca se prinde de el, nu inseamna ca esti la butoanele lui. Repet, nu sunt la butoanele PNL. Doar imi doresc ca seniorii partidului sa fie consultati din cand in cand de mai tinerii nostri colegi!

Sfori spuneti ca nu trageti… gloante poate!

Gloante mai trag, atunci cand merg la vanatoare. Imi place sa merg la vanatoare, insa nu ma veti vedea pe mine omorand o caprioara, de exemplu. Sunt destul de bun, insa sunt foarte milos. Nu prea se impaca una cu alta, dar merg la vanatoare cu placere pentru ca ma relaxeaza iesirea in natura, mai ales iarna.

Parca sunteti si pescar, nu? Se prinde bine in ape tulburi?

Da, dar nu-mi place sa pescuiesc in ape tulburi. Mereu mi-a placut sa dau o sansa pestelui, asa cum dau si vanatului. Nu trag al doilea cartus niciodata, daca ratez la primul!

Sunt multi pescari in PNL…

Aici trebuie sa recunosc ca nu am notorietatea unora. Am si eu barca, dar nu pescuiesc pe Dunare. Merg la o balta din apropierea Brailei. Uneori prind mult mai mult si mai mare decat pescarii consacrati!

Comentarii

comentariu

About the Author

-