Published On: Soare, Apr 25th, 2010

Unui brailean i-a explodat un obuz in fata

Share This
Tags

Tragedie in familia unui brailean din comuna Rosiori. Doi copii, unul de 10 ani si altul de 7 ani, au ramas fara tata dupa ce acestuia i-a explodat un obuz in fata. Nenorocirea s-a petrecut in urma cu cateva ore, cand Ion Mangiurea, 35 ani, s-a apucat sa sudeze unui obuz o coada metalica, pentru a-l folosi ca mai in treburile gospodaresti. Explozia i-a provocat rani grave, iar rudele l-au transportat de urgenta la spital. Interventia hotarata a medicilor a fost insa de prisos, in urma cu cateva minute tanarul decedand pe un pat de spital.

Rudele sunt socate si spun ca nu s-au asteptat ca obuzul sa explodeze, in conditiile in care i se sudase in urma cu douazeci de ani o coada metalica, chiar de catre tatal celui decedat astazi, si nu se intamplase nimic. “Obuzul asta il foloseam toti in gospodarie ca mai pentru batatorit pamantul. Avea o coada metalica, dar se rupsese, asa ca Ion s-a hotarat sa-i puna alta in loc. De zeci de ani il foloseam si credeam cu totii ca nu are focos, ca nu poate exploda, dar astazi s-a intamplat nenorocirea”, a spus unchiul lui Ion Mangiurea.

Specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila sunt consternati de neglijenta crasa a celor care folosesc obuze pe post de obiecte gospodaresti si atrag tuturor atentia ca munitia gasita neexplodata nu poate fi folosita. “Cei care gasesc astfel de munitie nu trebuie sa o atinga. Ei trebuie sa anunte de urgenta la 112 ca au gasit asa ceva si sa stea la o distanta cat mai mare de obiectul gasit”, a declarat un oficial ISU pentru Infobraila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-