Published On: mie, Apr 14th, 2010

Un brailean este mandru ca se numeste Boubatran

Share This
Tags

Se spune ca prenumele si numele de familie au o puternica influenta asupra trasaturilor de personalitate ale unei persoane. Daca nume de genul Popa, Popescu si Ionescu sunt considerate a fi cele mai des intalnite, mai sunt si cativa braileni care se pot “lauda” cu niste nume mai putin obisnuite. Mortu, Putanu, Boubatran sau mai des-intalnitul Bounegru, Bucataru, Branza, Ciuperca, Ciocan, Curca sunt doar cateva nume purtate cu mandrie de braileni, si care deja s-au obisnuit cu glumele celor din jur. De fapt, oamenii aproape ca nici nu mai dau importanta numelui, cei mai mucaliti dintre ei spunand ce deja nu mai au nevoie de porecla, o data ce sunt posesorii unui nume… cu renume. Nici Prepelita sau Burduf nu stau mai bine, in schimb posesorii numelui de Fudulu au intr-adevar, cu ce sa se mandreasca.

Daca multi dintre cei intrebati au preferat sa nu dea prea multe comentarii referitoare la numele pe care le poseda, motivand sec, ca sunt “ca oricare altele”, am avut parte si de un om cu adevarat mandru de numele lui. “Nu m-am gandit niciodata sa-mi schimb numele. Boubatran a fost si tata, Boubatran sunt si eu, ii duc numele mai departe. Am avut cativa colegi care se mai amuzau la inceput, dar ulterior nu am mai avut parte de rautati. E drept, cand ma mai duc pe undeva si sunt nevoit sa-mi spun numele, zaresc o urma de zambet pe chipul celui cu care vorbesc. Dar atat”, ne-a spus unul dintre brailenii mandri de numele pe care-l poarta.

Pentru toti cei care rad de numele lor, brailenii le recomanda sa faca “Bors”, si nu degeaba cateva familii din Braila au decis, mai mult sau mai putin voit, sa-l aiba inscris in buletin. Departe de noi gandul de a lua in ras numele brailenilor. Doar ca, intr-o lume tot mai mohorata, uneori, un simplu nume iti poate aduce, macar pentru o clipa zambetul pe buze.

Comentarii

comentariu

About the Author

-