Published On: sâm, Apr 24th, 2010

Tusa, inchide usa ! Si lasa-ne!

Share This
Tags

De ani de zile, unele reprezentante ale sexului frumos – ma rog, chestie de gust! – din politica locala se plang ca brailenii sunt cam misogini si nu prea pun stampila pe femei, la alegeri. Daca stai insa sa te uiti, pe cele care-au ajuns in functii inalte, la nivel local, in ultimii ani, n-ai pune nici altceva, daramite stampila. Nu-i vorba, ca unele dintre ele, alea mai hotarate, nu au nevoie de multe voturi, dau din coate, din maini sau din gura si tot obtin ceea ce-si doresc. Iar ceea ce le lipseste la capitolul buletine de vot, compenseaza cu alte amanunte, cum ar fi alegerea unui colegiu in care locul trei sa fie castigatorul Marelui premiu: un mandat de deputat. Ne referim, evident, la deputatul PNL Diana Tusa, care, dupa ce a fost parasutata la Braila, impinsa fiind din spate de Bogdan Olteanu, care-i aprecia in mod deosebit talentele politice si nu numai, si-a aranjat prin negocieri si castigarea cursei, desi nu trecuse prima linia de sosire.

Gurile rele spun ca Diana are o aplecare catre barbatii insurati, de la care obtine, intamplator, o inaltare in cariera politica sau in expunerea media, in functie de posibilitatile masculului pe care pune ochii si mana. Cert este ca Tusica noastra, a brailenilor din Colegiul I, are mana buna si este orientata, ca-i pica ochii exact pe cei care o pot impinge mai vartos. In cariera. Nu-i vorba, ca si ea pare a-i ajuta sa divorteze, ceea ce nu-i putin lucru in ziua de azi, cand vrei sa scapi de o nevasta hotarata sa-si tina consortul aproape, cu sau fara voia lui. Cum ar veni, Diana e un fel de Terminator nuptial cu fusta si freza de Mireille Mathieu up-gradata si dusa la hair-stylist, cu ambitie cat cuprinde si tupeu la fel, dispusa la orice, ca sa iasa in relieful politicii nationale.

In calitate de deputat combatant, iesita parlamentar nu la second hand ci la mana a treia, juna ataca la baioneta actuala guvernare si reproseaza sistematic PDL-ului ca nu si-a respectat promisiunile electorale. Culmea ironiei, ca sa nu folosim un cuvant mai tare, este ca vorbeste de promisiuni nerespectate tocmai ea, care n-a onorat  inca premiile promise acum vreo vreo doi ani  la un numar de circa 15 ziaristi, care au castigat diverse titluri la Gala Presei brailene, organizata de onor Tusica minciunica. De atunci, cu un tupeu demn de o cauza mai buna, juna iese in conferinte de presa si-i priveste in ochi pe cei pe care trebuia sa-i duca intr-o excursie la Bruxelles si le vorbeste despre neseriozitatea unora sau altora, care nu-si respecta promisiunile. Si asta nu-i tot: chiar daca nu oferise inca premiile promise public pentru prima Gala a presei brailene, Diana, care reprezinta exemplificarea perfecta pentru calitatea de baza a politicii romanesti,  a perseverat si a organizat si anul urmator o gala, dar de data aceasta, a tinerilor ziaristi, carora le-a promis o excursie pana la Bucuresti. Nu ne-am interesat daca macar pe pustanii cu cas la gura i-a plimbat pana in capitala, sau daca si pe-astia i-a dus cu presul, fiindca ce (nu) face Diana nu reprezinta o prioritate pentru nici un ziarist care se respecta. In afara de un anumit ziarist de la o televiziune centrala, despre care nu ne dam seama daca se respecta sau nu. Asteptam cu o mare curiozitate insa editia din acest an a Galei presei brailene, sa vedem pe cine va mai avea Tusa in vedere: poate pe ziaristii disponibilizati, carora sa le promita un transport gratuit la Agentia de somaj?

Nu ca ar mai astepta cineva ceva de la deputatul liberal, vizata de reviste de scandal. Oricum, acum femeia trebuie protejata, ca are atatea griji pe cap: 1. in curand va fi mama ( e pe vine) ; 2. tatal copilului trebuie sa divorteze de actuala nevasta, ca sa poata s-o ia pe Diana si sa traiasca fericiti impreuna, pana la adanci batraneti (sanse mari sa se rezolve); 3. trebuie sa faca manevrele necesare, ca sa-si plaseze un apropiat la conducerea PNL Braila ( asta e ca si rezolvata); 4. de la anul, trebuie sa se organizeze si sa vada pe cine pune ochii la centru, sa o ajute sa obtina un nou mandat de parlamentar ( asta s-ar putea sa fie partea cea mai grea, ca nu mai are nurii politici de altadata). Nu de alta, dar ala care-a ajutat-o data trecuta s-ar putea sa aiba in vizor alte tinere sperante ale politicii liberale, care nu trebuie sa fie acasa devreme, ca sa alapteze.

In concluzie, in calitate de alegatori braileni care n-au votat-o, ii dorim tot binele din lume, dar sa si-l caute in alta parte, ca noua ne-a ajuns cat am vazut din ea, chiar daca trece rar prin Braila! (Capusa Jucausa)

Comentarii

comentariu

About the Author

-