Published On: mar, Apr 13th, 2010

Subprefectul DORIAN STOIANOVICI: “Dupa Legea Lustratiei voi ramane singur in Casa Rosie a lui Tataia!”

Share This
Tags

Aderarea la spatiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor intre frontierele interne ale statelor membre Schengen, care aplica in intregime acquis-ul Schengen, fiind creata o singura frontiera externa unde controalele se desfasoara conform unui set de reguli clare in materie de vize, migratie, azil, precum si masuri referitoare la cooperarea politieneasca, judiciara sau vamala. Infobraila.ro a aflat ca Braila va avea un formator Schengen in persoana subprefectului Dorian Stoianovici. L-am sunat pe Stoianovici ca sa-l intrebam ce face si unde este. O banala intrebare s-a transformat intr-o declaratie fulminanta!

Infobraila: Buna dimineata! La biroul din Prefectura Braila nu sunteti? Ati plecat?

Doarian Stoianovici: Am plecat… la un curs de formator Schengen.

Infobraila: Ca sa invatati ce?

Dorian Stoianovici: Sa pazim Romania si UE de infractorii de toate felurile! Am intalnit aici, la Politia de Frontiera Iasi, oameni educati, responsabili fata de munca si poporul lor, profesionisti care ne invata cum sa aparam acest popor. In curand vom fi ultima frontiera a Europei si trebuie sa ne regasim demnitatea antebelica. Re-pe-de !(silabiseste ca presedintele Basescu recesiune). In spatiul asta protejat avem si noi problemele noastre – asa ca cei care au ca singura grija numararea propriilor averi sa faca bine sa stea in viloaiele lor facute pe banii nostri – atat putem sa le mai oferim de acum inainte!

Infobraila: Pai autoritatile ce pazesc, nu asta fac?

Dorian Stoianovici: In spatiul Schengen trebuie mai multa ordine ca pana acum. Toate autoritatile trebuie sa isi vada de treaba, sa protejeze cetatenii…

Infobraila: Si noi care credeam ca autoritatile se ocupa mai mult cu politica!

Dorian Stoianovici: Nu e treaba lor , chiar alesi fiind, sa faca politica si averi ascunsi dupa birouri platite din bani publici. Asta este singura politica a Uniunii Europene!

Infobraila: Intrarea in spatiul Schengen este un vis indepartat…

Dorian Stoianovici: La anul, pe vremea asta, suntem in Schengen!

Infobraila: Pentru braileni este o stire buna, dar pentru presa este cam… departata!

Dorian Stoianovici: Tot in spatiul Schengen presa trebuie sa fie mai responsabila, ca trebuie sa devenim europeni, nu sa ne punem poalele in cap si sa ne taiem pe maini, ca la priveghiul din cimitir.

Infobraila: Sunt mai putini prosti in presa decat in alta parte…

Dorian Stoianovici: Prostii, chiar daca au facut averi furandu-ne pe noi, trebuie sa treaca la locul lor, adica la coada vacii, nu in fruntea satului! Ca nu degeaba intrarea in spatiul Schengen este precedata de adoptarea Legii Lustratiei!

Infobraila: Asta este treaba politcienilor, e problema lor mai mult!

Dorian Stoianovici: Politica este ca tenisul de camp, este pentru baieti educati. Taranii din satele dimprejur tot cu facaletu’ dau in minge, chiar daca au luat cursuri de la cel mai bun antrenor brailean! Nu ajunge sa alergi ca prostul pe teren, trebuie sa stii sa dai cu efect, ca Ilie Nastase! Chiar daca te deranjeaza zgomotul modernitatii, adica zgomotul motoarelor ambalate! Banii, fara putere, iti folosesc doar ca sa ii bucuri pe urmasii directi – care au deobicei aceleasi tare genetice ca strabunu’. O sa isi falfaie averea intr-o generatie. Ce naste din pisica, tot soareci de siloz din port mananca!

Infobraila: De unde rabufnirea aceasta? Sunteti nevorbit de mult?

Dorian Stoianovici: Dar ce, m-a intrebat pe mine cineva ceva cand m-au martirizat in presa lor, platita cu bani mirosind a gaz si a casino de mahala? Pana acum am tacut din bun simt, dar cineva trebuie sa le arate si taisul sabiei circarilor astora needucati si fara credinta – ca suntem si asa un oras jumulit si chinuit! In ceea ce ma priveste, atat le spun lui Pat dar si lui Patachon – sa mai lase amenintarile si jignirile si sa isi vada de treaba lor pentru care au fost alesi, sau  numiti de popor! Ca oricum, dupa  Legea Lustratiei o sa raman singur in Casa Rosie a lui Tataia!

Comentarii

comentariu

About the Author

-