Published On: mie, Apr 28th, 2010

Sectia de imagistica devine realitate

Share This
Tags

Aparatura care va dota sectia de imagistica a Spitalului Judetean a fost, in sfarsit, transmisa, prin hotarare de Consiliu Judetean, in administrarea unitatii spitalicesti. Dupa patru luni de taraganari, aparatele de ultima generatie, printre care se numara si un RMN, un computer tomograf si un ecograf Doppler, in valoare totala de 6,5 milioane de lei fara TVA, vor putea fi folosite pentru investigatii medicale mult mai precise decat pana acum. Asa cum a promis si presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, dreptul de administrare este transmis spitalului in unele conditii menite, in primul rand, sa asigure proprietarul ca aparatura va fi folosita in conformitate cu parametrii tehnici si ca medicii nu se vor juca la butoane in interes personal. Astfel, Spitalul Judetean trebuie sa asigure personal medical calificat pentru utilizarea aparaturii, iar oamenii care se vor ocupa de echipamente vor fi instruiti complet. Componenta echipei care va manevra aparatele va fi comunicata Consiliului Judetean. Tot Consiliul Judetean va fi notificat si in cazul in care aparatele se vor defecta, iar Spitalul Judetean va solicita, pe cheltuiala proprie, expertizarea tehnica a echipamentelor defecte.

Pacientii care vor avea nevoie de investigatii in regim de urgenta o vor putea face pe banii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, ceilalti pacienti, respectiv cei neasigurati sau care nu au nevoie urgenta de analize urmand sa suporte, din buzunarul propriu, costurile analizelor. Tarifele practicate de conducerea spitalului vor trece, si ele, prin filtrul Consiliului Judetean, care va trebui sa le aprobe. De asemenea, CJ va fi informat semestrial cu privire la numarul pacientilor investigati si la sumele de bani incasate de spital, urmand sa se asigure ca fondurile astfel stranse vor fi folosite, cu prioritate, pentru intretinerea aparatelor de ultima generatie.

Presedintele Gheorghe Bunea Stancu s-a aratat usurat dupa adoptarea hotararii, spunand ca “in sfarsit, vom putea avea inaugurarea oficiala a sectiei de imagistica, pentru ca ne chinuim cu ea de patru luni”. Pasul urmator este, potrivit sefului judetului, infiintarea unei sectii de neurochirurgie in cadrul Spitalului Judetean Braila. Idealul lui Stancu este “sa se termine cu drumurile facute pe la Galati”, iar, in acest sens, instrumentarul aferent viitoarei sectii a fost, deja, achizitionat, ramanand de facut investitii doar in aparatura si in salile de operatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-