Published On: vin, Apr 23rd, 2010

Rotaru, in lupta cu legea pensiilor

Share This
Tags

Senatorul Ion Rotaru este indignat de faptul ca, dintre amendamentele propuse de PSD la legea pensiilor, nu au trecut de comisiile parlamentare decat “vreo 32, cele mai multe tinand de formulare, si nu de principii fundamentale”. Totusi, parlamentarul este multumit de faptul ca punctul de pensie va avea, cel putin teoretic, valoarea de 45% din salariul mediu brut. Altfel, in cativa ani, crede senatorul, “punctul de pensie va ajunge la 20%, ceea ce va fi catastrofal”.
Un alt articol in legatura cu care Rotaru si-a exprimat dezacordul este marirea varstei de pensionare la 65 de ani pentru toata lumea. “Se tot vorbeste despre faptul ca, in alte tari, varsta de pensionare este aceeasi. E adevarat, dar, in alte tari, speranta de viata este alta. De asemenea, am vrea ca, pentru femeile care au avut o nastere, varsta de pensionare sa scada cu un an, pentru cele cu doua nasteri sa scada cu doi, iar pentru femeile care au nascut de trei sau mai multe ori, scaderea sa fie de trei ani”.
In ceea ce priveste pensiile speciale, Rotaru crede ca, intr-adevar, ele sunt “aberante” si ca trebuie reduse, dar nu prin recalculare, ci prin modificarea modului de impozitare a lor. “Recalcularea ar incalca principiul neretroactivitatii”, crede parlamentarul, in ciuda faptului ca, in trecut s-au mai facut recalculari si ele nu au starnit controverse de ordin constitutional.

Comentarii

comentariu

About the Author

-