Published On: Soare, Apr 11th, 2010

POSTA REDACTIEI: Ce puteti face daca nu aveti nici un fel de venit!

Share This
Tags

Doamna Vasilica Sandu ne intreaba ce poate face o persoana care nu are niciun venit.

In acest caz, va puteti adresa Agentiei judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, institutie care are evidenta locurilor de munca vacante. Pana la angajarea dumneavoastra in campul muncii, va puteti adresa Directiei de Asistenta Sociala, in vederea obtinerii unui ajutor social. Acesta se acorda in baza unei anchete sociale care sa evidentieze situatia familiei dumneavoastra.

Domnul Pavel Ionascu a solicitat informatii legate de pensionare.

Potrivit reglementarilor legale in vigoare, dumneavoastra va puteti pensiona in iunie 2012, la varsta de 64 de ani si patru luni. Conditia este aceea sa aveti o vechime completa in campul muncii de 33 de ani si opt luni, sau o vechime minima de 13 ani si opt luni. De asemenea, daca aveti ani lucrati in grupa a doua de munca si aceasta mentiune nu este trecuta in carnetul de munca, trebuie sa va prezentati la unitatile unde ati lucrat pentru a solicita adeverinte in acest sens. in cazul in care indepliniti conditia legata de vechimea completa in campul muncii, puteti solicita pensionarea anticipata.

Domnul Petre Tudorache din Coltea ne-a solicitat informatii legate de scutirea pensionarilor CAP de la plata taxei radio tv.

Toate persoanele fizice cu domiciliul in Romania care detin receptoare radio au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care declara pe propria raspundere ca nu detin receptoare radio. Persoanele fizice sunt exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune in baza unei declaratii pe propria raspundere.

Sunt scutite de la plata taxei familiile si persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat ca o forma de asistenta sociala in baza Legii 416-2001, familiile si persoanele singure, cetateni romani, care au dreptul la un venit minim garantat ca forma de asistenta sociala, in baza Legii 416/2001, cu modificarile ulterioare; pensionarii Societatii Romane de Radiodifuziune si ai Societatii Romane de Televiziune; abonatii retelelor de radioamplificare; pensionarii proveniti din sistemul pensiilor pentru agricultori, ale caror drepturi au fost stabilite in baza legislatiei anterioare intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Dovada incadrarii in aceasta categorie este decizia de pensionare sau talonul de pensie de culoare galbena.

Comentarii

comentariu

About the Author

-