Published On: mie, Apr 14th, 2010

Plasele monofilament au impinzit Dunarea

Share This
Tags

Ieri, 13.04.2010, politistii de frontiera braileni au continuat desfasurarea actiunilor specifice în zona de competenta, în vederea prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor de natura penala si contraventionala. Astfel, la ora 05.30, o echipa din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila aflata în misiune, a depistat, în zona km.flv.30, malul drept al bratului Valciu, 2 cetateni romani: M.M.I.(20 ani) si C.I.(33 ani), ambii domiciliati în localitatea Marasu, judetul Braila. Acestia desfasurau activitati de pescuit comercial folosind o plasa de pescuit tip monofilament. Pana în momentul depistarii, cei doi cetateni capturasera cantitatea de 4 kg.de peste, specia scrumbie. La ora 10.30,o alta echipa P.F.R. a depistat, în zona km.flv.25, malul stang al bratului Macin, alti 2 cetateni romani :P.A.(26 ani) si Z.M.(43 ani), domiciliati în localitatea Carcaliu, judetul Tulcea. Cu ajutorul a doua plase( una tip monofilament si cealalta din ata), cei în cauza desfasurau activitati de pescuit comercial, în perioada de prohibitie, pana în momentul depistarii de catre politistii de frontiera braileni capturand cantitatea de 5 kg. de peste, specii diferite. Plasele au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor, iar pestele a fost predat pentru valorificare, conform legii, unei societati comerciale de profil din municipiul Braila.

Celor în cauza le-au fost întocmite lucrari penale pentru ”desfasurarea activitatilor de pescuit comercial în perioada de prohibitie” prevazuta si pedepsita de O.U.G.23/2008, modificata de Legea 317/2009, urmand a fi înaintate parchetelor competente teritorial.

Pe aceeasi linie de activitate, politistii de frontiera braileni au depistat astazi, pe raza municipiului Braila, pe cetateanul roman B.D.(42 ani), domiciliat în localitatea Braila, în timp ce oferea pentru comercializare, fara a detine documente de provenienta, cantitatea de 17 kg.de peste, specia caras. Cel în cauza a fost sanctionat contraventional cu suma de 1000 lei pentru încalcarea prevederilor Legii12/1990.

Mentionam ca în perioada 11.04-02.05.2010 s-a instituit prohibitie pentru specia scrumbie, la data de 31.03.2010 s-a încheiat perioada de prohibitie pentru specia stiuca, perioada de prohibitie pentru celelalte specii de peste finalizandu-se în data de 03.06.2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-