Published On: joi, Apr 1st, 2010

Parlamentarii braileni sustin plata TVA la incasarea facturii

Share This
Tags

Senatul a aprobat o iniţiativa legislativa potrivit careia plata TVA catre bugetul de stat se va face la incasarea contravalorii facturii, nu la emitere, ca in prezent, propunere respinsa de Guvern. Parlamentarii braileni sustin aceasta initiativa, insa unii dintre ei cred ca opozitia Guvernului Boc va fi suficeint de puternica pentru ca in Camera Deputatilor votul sa fie unul negativ.

“Noi vom sustine aceasta initiativa, care este foarte buna. Din pacate, au mai fost astfel de propuneri care nu s-au concretizat insa. Opozitia guvernului va fi una foarte sustinuta si nu stiu daca ea va trece de Camera Deputatilor”, a declarat deputatul PSD Mihai Tudose. Indoiala deputatului PSD este impartasita si de senatorul PNL Constantin Sever Cibu. “Nu va trece de Camera Deputatilor aceasta initiativa. De altfel, ea a trecut de Senat pentru ca am avut noroc ca nu au fost toti parlamentarii PDL. Guvernul nu va accepta o astfel de propunere, in ciuda faptului ca ea este o adevarat gura de oxigen pentru intreprinzatorii romani”, a spus Cibu.

Mult mai optimisti s-au aratat parlamentarii Diana Tusa, Viorel Balcan si Ion Rotaru, ultimul fiind chiar unul dintre initiatorii propunerii legislative potrivit careia plata TVA ar trebui sa se faca in momentul incasari facturii si nu la emiterea ei. “Va mai dura ceva timp pana cand propunera va ajunge la Camera. Voi vota pentru”, sustine deputatul PNL Diana Tusa. In aceasi nota optimista a raspuns si deputatul PDL Viorel Balcan, care s-a declarat in favoarea masurii, mai ales ca “Guvernul Boc are deja 28 de masuri pentru iesirea din criza, compensarea TVA-ului fiind una dintre ele”. Senatorul PSD Ion Rotaru, unul dintre initiatorii propunerii legislative, este de parere ca “sansele ca ea sa treaca de Camera Deputatilor sunt mari”. “Dupa dezbaterile din Senat, cred ca sunt sanse mari ca propunerea sa treaca, pentru ca au fost si multi parlamentari PDL care au fost de acord cu ea, in ciuda opozitiei vehemente a GUvernului Boc, care sustine ca astfel se dezechilibreaza bugetul. Ce nu spune guvernul este ca statul se imprumuta de la firmele romanesti prin faptul ca plata TVA-ului este amanata mult timp, fiind si cazuri in care ea s-a produs dupa un an de zile. Eu cred ca  luand in considerare factori ca deducera TVA-ului, momentul in care se face plata si momentul returnarii TVA-ului, initiativa este una foarte buna, o initiativa acare sustine firmele romanesti si, implicit, redresarea economiei. Decizia noastra este ca TVA sa fie taxa pe valoarea adaugata si nicidecum taxa pe voloarea… amanata!”, a spus Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-