Published On: lun, Apr 5th, 2010

O grupare care fura bani de pe cardurile brailenilor a fost capturata

Share This
Tags

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, au reusit destructurarea unui grup  infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de falsificare a instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, fapte prev. de art. 24, 25 si 27 din Legea nr. 365/2002.

Gruparea a actionat in perioada 2009 – martie 2010, atat in tara, pe raza judetelor Iasi, Vaslui, Galati, Braila si a Municipiului Bucuresti, cat si in strainatate  in Noua Zeelanda, Republica Moldova, Italia, Marea Britanie si Spania. Membrii gruparii erau specializati in fabricarea sau adaptarea de echipamente electronice hardware pentru obtinerea in mod fraudulos a datelor de identificare si individualizare a cardurilor bancare, precum si in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica. Echipamentele erau montate la  POS-uri sau ATM-uri din judetele Iasi, Vaslui, Galati, Focsani, Braila si mun. Bucuresti. Ulterior, cu ajutorul unor echipamente specializate, datele obtinute erau inscriptionate  pe carduri „blank”, folosite pentru extragerea de sume de bani din conturile apartinand persoanelor ale caror instrumente de plata electronice au fost clonate. La data de 03 martie 2010, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au fost efectuate 19 perchezitii domiciliare pe raza judetului Vaslui, in  mun. Barlad si in Bucuresti, fiind ridicate echipamente electronice ce au servit la obtinerea datelor de identificare a cardurilor bancare, echipamente necesare falsificarii instrumentelor de plata electronice, carduri, calculatoare, laptopuri si aproximativ 100 de grame canabis. Inculpatii au obtinut insemnate castiguri materiale prin efectuarea de retrageri neautorizate de numerar din bancomate prin folosirea de carduri bancare clonate, inscriptionate cu datele informatice obtinute in mod fraudulos.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 23 de persoane in vederea audierii. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-