Published On: Soare, Apr 11th, 2010

NOUL FORMULAR DE SOLICITARE A VIZEI AMERICANE

Share This
Tags

Ambasada SUA la Bucureşti anunţă introducerea noului sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC) şi a noului formular de solicitare a vizei, DS-160. Începând cu data de 1 aprilie, 2010, completarea formularului va deveni obligatorie pentru toţi solicitanţii de viză.

DS-160 are câteva avantaje faţă de formularele folosite în prezent. DS-160 este formularul electronic unic ce va fi folosit de toate persoanele care solicită o viză temporară pentru SUA. Formularul va beneficia, de la începutul lunii aprilie, de traducere în limba română, iar solicitanţii de viză îşi pot adăuga singuri fotografia, prin simpla încărcare din propriul computer.

DS-160 înlocuieşte formularele DS-156, DS-157 şi DS-158. În plus, odată completat online, formularul este transmis în mod direct Consulatului spre procesare. Solicitanţii vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu. Astfel se economisesc lunar mii de coli de hârtie. Ca şi până acum, programările pentru interviu se vor face prin intermediul call center-ului, iar taxa de solicitare va fi plătită la orice sucursală din România a Băncii Transilvania.

Noul sistem CEAC şi formularul DS-160 pot fi găsite pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti, la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/non-immigrant.html. Pe aceeaşi pagină puteţi găsi o prezentare cu instrucţiuni de completare a DS-160, informaţii despre standardele fotografiilor şi un ghid cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de completarea formularului. În plus, acum puteţi găsi pe website şi un ghid cu întrebări şi răspunsuri despre criteriile de eligibilitate pentru viză.

În cazul în care întrebarea dumneavoastră nu îşi găseşte răspunsul în materialele de pe website, puteţi contacta Consulatul prin e-mail (visasbucharest@state.gov), fax (021 200 3381) sau telefon (021 200 3300), de luni până vineri între orele 14:00-17:00.

Comentarii

comentariu

About the Author

-