Published On: Soare, Apr 11th, 2010

Ne-am intors in 2004: Braila iar geme de someri!

Share This
Tags

Braila se afla pe locurile fruntase din punct de vedere al ratei somajului. Potrivit ultimelor informatii existente in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocupare si Formare Profesionala, 12.301 de braileni nu au locuri de munca, din care 4.384 sunt femei. Dintre acestia, doar aproximativ jumatate beneficiaza de ajutoare de somaj de integrare profesionala, de alocatii de sprijin, un numar de 5.766 de persoane intrind in categoria somerilor neindemnizabili.

Din nefercire, rata scazuta a somajului pare sa devina o amintire, Braila ajungand din nou la o rata a somajului de 8,7 la suta, asa cum era in anul 2004, se arata intr-o statistica efectuata de Asociatia pentru Comunicare, Dialog si Ajutor Social – “Dialog XXI”.

In incercare de a recalifica somerii, AJOFM Braila s-a gandit sa organizeze, dupa o strategie pe care inca nu a comunicat-o, cursuri de zidari, pietrari, tencuitor, dulgheri, tamplari, parchetari, fierari-betonisti, zugravi, comunicatori in limba engleza si operatori introducere si validare date, in conditiile in care piata constructiilor a inghetat, iar productia de soft este “infloritoare” la Braila. Cursurile de perfectionare organizate de AJOFM par a fi facute pentru brailenii care vor sa plece in cautarea unui loc de munca in strainnate!

Comentarii

comentariu

About the Author

-