Published On: mie, Apr 21st, 2010

Limba lui Goethe a adus doua premii elevilor braileni

Share This
Tags

Etapa nationala a Olimpiadei de limba germana, desfasurata la Gura-Humorului, a avut printre participanti si un lot brailean alcatuit din trei eleve, iar prof. Carmen Florentina Parlog de la Colegiul National ”Nicolae Balcescu” a facut parte din Comisia Nationala de Organizare si Evaluare.

Doua eleve s-au revenit la Braila cu premii. Este vorba despre Cristina Pascu, clasa a X-a – Premiul I la proba scrisa si Flavia Cristina Lungu, clasa a X-a – mentiune la proba scrisa si Premiul II la proba de proiect. Ambele tinere studiaza la Colegiul “Balcescu” si au ca profesor indrumator pe Carmen Parlog. A treia concurenta a fost Anca Mihalache, clasa a X-a la Colegiul National ”Gh. Munteanu-Murgoci”, profesori Tatiana Badea si Marianne Feurich.

Concursul la limba germana s-a desfasurat pe categorii care diferentiaza structura subiectelor in functie de modul in care elevii si-au insusit cunostintele de limba germana. „Elevele Flavia Lungu si Anca Mihalache au participat la categoria A, ceea ce inseamna ca ele au invatat limba germana numai ca limba straina in Romania, si au studiat-o cu maximum 3 ore pe saptamana in clasele IX – XII, respectiv maximum doua ore pe saptamana in clasele VII – VIII. In schimb, eleva Teodora Pascu a participat la categoria B, in care sunt inclusi elevii care au studiat limba germana numai ca limba straina si in clase cu profil intensiv si bilingv.

Comentarii

comentariu

About the Author

-