Published On: vin, Apr 23rd, 2010

Foaie verde de gutui, dizident ca Chiru nu-i!

Share This
Tags

Gheorghe Chiru este dizidentul politic prin excelenta. Desi nu beneficiaza decat de o gura mare si-un discurs acuzator pe care, de obicei, nu-l sustine cu probe, ci doar cu propriile sale impresii, a reusit, de-a lungul timpului, sa faca posta aproape toate partidele locale.Ca au fost povesti de durata sau simple aventuri de cateva luni, Chiru si-a marcat teritoriul in mai toate formatiunile politice, mai putin PSD-ul si PRM-ul – dar nu-i timpul pierdut. Junele a avut totusi bulan si pe unde a trecut, nu a fost doar timp pierdut, s-a invartit ba de-un post de presedinte, ba de unul de vice, ba de-un mandat de consilier, sau chiar de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Si culmea este ca, peste tot, el a fost in opozitie cu colegii, singura exceptie fiind cazul in care a fost presedinte la PTCD, perioada in care, chiar daca era opozantul majoritatii celorlalti taranisti, reprezenta, totusi, vocea autorizata a organizatiei. Nu-i vorba, ca, pe vremea aceea, era in opozitie cu presedintele partidului, la nivel central. Asadar, el a fost totdeauna contra celor care se aflau la conducere, insa cea mai tare este situatia sa actuala, cand, in calitate de primvicepresedinte  PDL Braila – functie obtinuta prin negociere, in urma fuziunii, nu prin alegeri, ca sa nu faca cineva vreo confuzie! – este contra presedintelui Giana Patrascu, dar si contra contracandidatilor ei. Daca ma intrebati pe mine, este clar ca, in opinia lui Chiru, el este singurul capabil si calificat sa conduca partidul – de fapt, nu doar  PDL—ul, ci si PC-ul si PNL-ul si PNTCD-ul … Ne-a scapat vreunul? Daca ne-a scapat noua, nu-i nici o problema, lui Chiru nu i-a scapat.

Chirulica fara frica este extrem de flexibil in politica, nu are nici o problema in a schimba doctrine, in a trece haotic de la dreapta la stanga si nici in a bate palma cu oameni asupra carora a aruncat cu multa cacao, din diversele pozitii ocupate anterior. De-a lungul timpul,  el s-a dovedit un gen de ciocanitoare politica, ce avea o unica placere: aceea de a-i ciocani pe cei aflati in posturi de conducere. Daca stam sa ne gandim, in intreaga istorie politica postdecembrista locala, a mai existat o singura ciocanitoare mai tare-n clont decat el, insa aia si-a luat-o in cap, pentru ca acolo sus, unde se zburatacise vremelnic, s-a crezut Leoaica-regina a junglei politice. In scurt timp, a dat insa cu fundul de pamant si a fost scoasa din hatisul politic, iar acum duce viata de lipitoare.

Cat despre Chiru, el inca se mai joaca printre rapitoarele padurii, pe care le ataca ori de cate ori are ocazia. In ultima vreme, el a scos insa coltii doar la colegii din organizatie, iar cand o ia peste bot, se intoarce cu coada intre picioare in barlogul bunicii, unde-si gaseste alinarea. In asemenea momente de restriste, cand  nu mai are putere sa ciocaneasca, acesta are insa o boaba de simt al ridicolului si nu se inchipuie ca fiind chiar Regele -Leu, ci doar un lup singuratic, neinteles, care urla la luna, dornic sa fie si el sef al unei  haite, oricare ar fi ea, numai haita politica sa fie.

Problema este ca daca este dat afara din haita PDL-ista, nu prea mai are unde sa se duca, fiindca la PSD, cat este Stancu la putere, i se va tranti usa-n nas, iar la PRM, au mai ramas doar sotii Moisescu,ca sa stinga lumina. Poate ca daca vine Chiru dupa ei, o sa le arate peremistilor luminita de la capatul tunelului. Desi, cum il stim pe Chiru, cand i se pune pata, s-ar putea sa le arate altceva, si-o s-o faca pe doamna Niculina sa roseasca si sa se uite satisfacuta la Georgica al ei.  (Gica Contra)

Comentarii

comentariu

About the Author

-