Published On: lun, Apr 12th, 2010

Criza a lasat doar micii pe gratarele din cimitire

Share This
Tags

De Pastele blajinilor, sute de braileni, incarcati cu de-ale gurii, s-au imbulzit pe poarta cimitirelor pentru a tamaia mormintele celor dragi si pentru a imparti pomana nevoiasilor. Daca anii trecuti, pachetele cu pomana erau mari si aveau de toate, anul acesta, doar coliva, cozonacul si ouale au fost la mare cinste. Chiar si asa, unii nu au fost afectati atat de tare de criza si au adus, ca de obicei, graterale printre morminte, fumul acestora si sfaraitul micilor facandu-te sa crezi ca esti pe vreo terasa, la iarba verde. Doar glasul preotilor si crucile te scot din starea de dezmat culinar, si te fac sa nu uiti ca ai venit sa iti pomenesti mortii.

In topul gratarelor din cimitire, “Sf. Constantin” conduce detasat, aici fumegand chiar de la intrare gratarele cu mici, tinta numerosilor conclucuitori de etnie rroma, opriti din navala asupra bucatilor de carne tocata doar de interventia energica a politistilor comunitari si a jandarmilor.

Dincolo de aerul oarecum festiv se afla realitatea cruda, multe dintre morminte fiind neingrijite, napadite de buruieni si de gunoaie, cu cruci semanand cu niste batrani beti. Aceasta, in ciuda faptului ca aici se platesc taxe grase tocmai pentru ingrijirea mormintelor, insa banii se duc, inevtitabil, pe Apa Sambetei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-